,

Βρεθηκαν οι αλχημικες Σημειωσεις του I.Neuton

Ένα χειρόγραφο με τις Αλχημικες Σημειωσεις I.Newton που περιέχει την Αλχημική Φόρμουλα για την Φιλοσοφική Λίθο – Το Θρυλικό ελιξήριο της ζωής ανακαλύφθηκε ξανά. Το ζήτημα είναι αν ο νέος ιδιοκτήτης του Χειρόγραφου θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο;

Oι αλχημικες Σημειωσεις του I.Neuton για την Φιλοσοφικη Λιθο

Η  γνώση για την Λίθο – που είναι μία χημική ουσιά ικανή – πέραν των άλλων ιδιοτήτων της – να μετατρέψει οποιοδήποτε μέταλλο σε χρυσό – λέγεται πως δόθηκε στον Αδαμ από τον Θεό. Οι περαιτέρω δυνάμεις που έχει – της αναζωογόνησης και της Αθανασίας – θεωρούνται η αιτία για την μακρά ζωή μερικών από τις σημαντικές Βιβλικές προσωπικότητες. Βέβαια ο μύθος για την Φιλοσοφική Λίθο και τις ιδιότητες που κατέχει ίσως να αποκαλύπτεται στην μεταφορική ουσία της Αλχημικής διεργασίας, που θεωρεί πως όλες οι ιδιότητες αφορούν στην πραγματική ανέλιξη και αθανασία της Ψυχής και της μετατροπής της Αιθερικής ουσίας σε “χρυσό” που είναι επί της ουσίας η Πνευματική Nirvana, η υπέρτατη ανύψωση,και όχι μία πραγματική μετατροπή του σίδερου π.χ σε χρυσό.

Newton-manuscript-570x375

Σύμφωνα με το Chemistry World, το χειρόγραφο του Νεύτωνα έκανε την επανεμφάνισή του σε μία δημοπρασία που έλαβε χώρα στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια στις 16 Φεβρουαρίου, και εξαγοράστηκε από το ινστιτούτο  Chemical Heritage Foundation της Φιλαδέλφια. Τo CHF που είναι ένα Ινστιτούτο Επιστημονικής Ιστορίας θα ανεβάσει το αυθεντικό Λατινικό χειρόγραφο Online, κάτι που ίσως να αποκαλύπτει πως δεν πρόκειται για την πραγματική φόρμουλα αυτής της “μαγικής” διεργασίας, της υπέρτατης Αλχημικής εργασίας που ανυψώνει τον Αλχημιστή και μετατρέπει το “μέταλλο σε χρυσό”.

Το χειρόγραφο φέρει τον (μακρύ ομολογουμένως) τίτλο “Preparation of the [Sophick] Mercury for the [Philosophers’] Stone by the Antimonial Stellate Regulus of Mars and Luna from the Manuscripts of the American Philosopher ” O Nεύτων αντέγραψε την συνταγή από τον Αμερικανό Χημικό George Starkey ο οποίος δημοσιεύε με το Ψευδώνυμο Eirenaeus Philalethes και μάλιστα κάποιοι τον θεωρούν ως τον πρώτο Αμερικάνο Επιστήμονα. Πιθανολογείται πως ο Νεύτων δοκίμασε την συνταγή στα τέλη του 1600 και αυτό γιατί υπάρχουν σημειώσεις και διορθώσεις πάνω στην αρχική φόρμουλα του Starkey.

Μιας και ο Νεύτων δεν μπορεί να απαντήσει στο αν η φόρμουλα αφορά την Φιλοσοφική Λίθο, υποστηρίζεται πως το κείμενο δεν αφορά την φόρμουλα της αθανασίας. Βέβαια το χειρόγραφο παραμένει σημαντικό αφού γράφτηκε όντως από τα χέρια του Νεύτων και αποδεικνύει πως όντως πέρα από τις επιστημονικές του ιδιότητες ήταν επίσης και Αλχημιστής.

Πηγή Άρθρου

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Αποστόλης Χειρδάρης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Γραφικές Τέχνες. Η ενεργή ενασχόλησή του με τον χώρο της Εναλλακτικής Αναζήτησης για πάνω από μία δεκαετία ξεκίνησε με την δημιουργία του paranormal.gr και είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξή του στην ιδέα της νέας ιστοσελίδας mindhack.gr. Διατηρεί το κανάλι Weirdo στο Youtube με videos του παράξενου ,ενώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του συγγραφική απόπειρα στην Συλλογή Διηγημάτων με τίτλο "H Πτώση των Θεών". Κατά το παρελθόν έχει αρθρογραφήσει στο ένθετο Περιοδικό "Φαινόμενα"

Comments

Loading…

Μαγεια & Κυβερνοσυμπαν

Μαγεια & Κυβερνοσυμπαν

Σεμιναριο Pranic Energy Healing

Σεμιναριο Pranic Energy Healing