, ,


Ο Διαλογισμός στην Ευρωπαϊκή και την Ασιατική παράδοση

Διαλογισμός στην ευρωπαϊκή και ασιατική παράδοση: σώμα και πνεύμα σε δυναμική αρμονία και η ιδιαίτερη τεχνική του Qi Gong Στη διάλεξη αυτή μαθαίνουμε για την ιερή πρακτική του Διαλογισμού σε Ανατολή και Δύση. Ξεκινώντας από την τόσο επίκαιρη μόδα και έντονη τάση για την εξάσκηση αυτής της ιδιαίτερης εσωτερικής διεργασίας στον Δυτικό κόσμο, ταξιδεύουμε στο χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ιχνηλατώντας μαρτυρίες για αντίστοιχες τεχνικές στην αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο, στην Αναγέννηση, αλλά και σε πιο μοντέρνες και μεταμοντέρνες εκδοχές του Διαλογισμού στη Δύση, ενώ παράλληλα αντιστοιχίζουμε συναφείς προσεγγίσεις στην Ανατολή και ιδιαίτερα στη μακρά Κινεζική παράδοση.

Το Qi Gong αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Κινεζικής Ιατρικής και εκφράζει την αρμονική ροή της ενέργειας στο σώμα και το πνεύμα, τα οποία λαμβάνονται υπόψιν ως μία και αδιαχώριστη οντότητα στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα εξερευνήσουμε την απόλυτη ένωση αυτών των δύο όψεων της ανθρώπινης ζωής (σώμα και πνεύμα) μέσα από τα ιερά κείμενα Ανατολής και Δύσης και θα ακολουθήσουμε νοερά το ταξίδι της αναπνοής μας ως την άκρη της ψυχής μας.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ | Μουσείο Ηρακλειδών – Ηρακλειδών 16, 118 51 Αθήνα

Σελίδα Εκδήλωσης στο Facebook

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης είναι αρθογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει κάνει θεολογικές σπουδές στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες, δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρθρογραφεί σε περιοδικά, έντυπα και ιστοσελίδες του εναλλακτικού χώρου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ασχολείται έντονα με τα κοινά. Παράλληλα ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης ευαίσθητων περιοχών του πλανήτη, όπως η Μέση Ανατολή και το Θιβέτ αλλά και στην μεσαιωνική. προμεσαιωνική και αναγεννησιακή εσωτεριστική γραμματεία.

Comments

Loading…

μυστηριώδες κείμενο

Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδες κείμενο που έγραψε Δαιμονισμένη Μοναχή

Διάβολος

Υπάρχει ο Διάβολος; Ο Σατανάς και το Κακό στην ανθρώπινη ιστορία