, ,

Επέτειος Γέννησης Tolkien : Prancing Pony

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τους φίλους του J.R.R.Tolkien ανά την υφήλιο. Είναι η μέρα που τιμούμε την επέτειο της γέννησης του. Ακολουθώντας την παράδοση, σας καλούμε απόψε στις 9μμ, όπου κι αν βρίσκεστε, να υψώσετε το ποτήρι σας προς τη Δύση και να φωνάξετε «The Professor! Eglerio!»Όμως το 2017 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για μας, στον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Τόλκιν. Το Prancing Pony κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυση του και σκοπεύει να το γιορτάσει ολόκληρη τη χρονιά με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Πάρτε, λοιπόν, το ημερολόγιο σας και σημειώστε τις πρώτες σημαντικές ημερομηνίες! Θα ακολουθήσουν και άλλες εν ευθέτω χρόνω. Μείνετε συντονισμένοι!

Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, ώρες 14:00-20:00, Δημοτική Πινακοθήκη «Casa Bianca».
«J.R.R.Tolkien – Ταξίδι στη Μέση-γη» – Ημερίδα γνωριμίας με το έργο του πατέρα της φανταστικής λογοτεχνίας.

Γνωστές προσωπικότητες του Φανταστικού από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του μνημειώδους έργου του καθηγητή Τόλκιν. Μεταξύ αυτών οι κυρίες Dimitra NikolaidouEvlampia TsireliVaya Pseftaki και ο κ. Thomas Mastakouris
Εκτός των ομιλιών θα υπάρξει γνωριμία με το έργο του Συλλόγου Φίλων Τόλκιν και ένας διασκεδαστικός διαγωνισμός γνώσεων.
Αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει σύντομα.

Αθήνα
Σάββατο και Κυριακή 13-14 Μαΐου 2017
«Athens Tolkien Symposium» – Διήμερο συμπόσιο αφιερωμένο στο έργο του J.R.R.Tolkien.

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, συγγραφείς, μεταφραστές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν τον άνθρωπο που με το έργο του έδωσε έμπνευση και τροφή στην μελέτη και τις δημιουργίες τους.
Μεταξύ αυτών η Δρ. Dimitra Fimi, λέκτωρ αγγλικής φιλολογίας στο Cardiff Metropolitan University με ειδίκευση στον J.R.R.Tolkien και την φανταστική λογοτεχνία, ο ερευνητής και συγγραφέας της βιογραφίας του Καθηγητή «Η γέννηση ενός Θρύλου», Colin Duriez, ο μεταφραστής του βιβλίου στα Ελληνικά, συγγραφέας Thomas Mastakouris, ο καθηγητής γλωσσολογίας Δρ. Athanasios Karasimos και ο αφηγητής και συγγραφέας Andreas Michaelides.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον χώρο, τα ωράρια, τους συμμετέχοντες και το ακριβές πρόγραμμα θα ακολουθήσουν σύντομα.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης είναι αρθογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει κάνει θεολογικές σπουδές στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες, δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρθρογραφεί σε περιοδικά, έντυπα και ιστοσελίδες του εναλλακτικού χώρου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ασχολείται έντονα με τα κοινά. Παράλληλα ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης ευαίσθητων περιοχών του πλανήτη, όπως η Μέση Ανατολή και το Θιβέτ αλλά και στην μεσαιωνική. προμεσαιωνική και αναγεννησιακή εσωτεριστική γραμματεία.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

Simulacrum

Homo Simulacrum: Οι «Προγραμματισμένοι» Ηγέτες του κόσμου

Ψυχολογία

Ψυχολογία και Αλχημεία: Οι Τέχνες της «Μεταμόρφωσης»