, ,

Κρυπτογραφία & Συμβολισμός στο έργο του Edgar Allan Poe

Κρυπτογραφία & Συμβολισμός στο έργο του Edgar Allan Poe

Στην δεύτερη φθινοπωρινή διάλεξη της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, η μαθηματικός Στέλλα Δημητρακοπούλου θα επιχειρήσει, με αφορμή το εξαιρετικό έργο του Edgar Allan Poe «Ο Χρυσός Σκαραβαίος», να προσεγγίσει τη σχέση των μαθηματικών με την τέχνη μέσα από ένα μυθιστόρημα κλασικής και όχι καθαρά μαθηματικής λογοτεχνίας.

Η αποκρυπτογράφηση της ζωής του Poe, αρχικά, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς ο ιδιαίτερος ψυχισμός και η ευστροφία του συγγραφέα επηρέασαν το έργο του, ενώ στη συνέχεια θα ανιχνεύσουμε γιατί «Ο Χρυσός Σκαραβαίος» θεωρείται, δικαίως, σήμερα προπομπός αρκετών συγγραφικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων. Συγχρόνως, θα περιηγηθούμε στον κόσμο της κρυπτογραφίας από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα μυηθούμε στο μυστηριώδες κίνημα του συμβολισμού του 19ου αι.

Ομιλήτρια: Στέλλα Δημητρακοπούλου | Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ | Μουσείο Ηρακλειδών

Σελίδα Εκδήλωσης στο Facebook

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης είναι αρθογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει κάνει θεολογικές σπουδές στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες, δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρθρογραφεί σε περιοδικά, έντυπα και ιστοσελίδες του εναλλακτικού χώρου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ασχολείται έντονα με τα κοινά. Παράλληλα ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης ευαίσθητων περιοχών του πλανήτη, όπως η Μέση Ανατολή και το Θιβέτ αλλά και στην μεσαιωνική. προμεσαιωνική και αναγεννησιακή εσωτεριστική γραμματεία.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

Ενωχιανή Γραφή

Ενωχιανή Γραφή : Η Μυστηριώδης Γλώσσα των «Αγγέλων»

Παγανισμός

Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης