, ,


Τα παραμύθια και η πορεία τους στην Ιστορία

Τα παραμύθια και η πορεία τους στην Ιστορία: Η Γιώτα Χουλιάρα γνωστή δημοσιογράφος, συνέγραψε πριν από λίγο καιρό ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο « Ο βιασμός της κοκκινοσκουφίτσας». Το βιβλίο είναι μια ιστορική έρευνα που αναζητά τις ρίζες των παραμυθιών. Τα παραμύθια, τουλάχιστον το αρχικό μοτίβο, είναι κοινά στους περισσότερους λαούς και οι μοναδικές και κάποιες φορές κρυμμένες διαφορές τους, είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το DNA της εκάστοτε φυλής.

Το πιο δελεαστικό σε αυτή την προσπάθεια, είναι οι πληροφορίες και η σύνθεση, που θα σας αφήσουν κατάπληκτους, καθώς ολόκληρη η ύπαρξη του ανθρώπου είναι γεμάτη από παραμύθια.
Για παράδειγμα, στις μυθολογίες των λαών αναφέρεται πως ο καθρέφτης μπορεί να αιχμαλωτίσει την ψυχή, γι’ αυτό και κάλυπταν τους καθρέφτες μετά τον θάνατο μέλους της οικογένειας.
Σε πολλούς τόπους απέφευγαν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη φοβούμενοι ότι η δύναμή τους θα απορροφηθεί από το είδωλό τους.

Ο καθρέφτης κατέχει ιδιαίτερη θέση στα παραμύθια, παλαιότερα και σύγχρονα. Από τον μαγικό καθρέφτη στο παραμύθι της Χιονάτης μέχρι την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων και τον Χάρυ Πότερ.
Ο γάμος του ήρωα με την ηρωίδα, ουσιαστικά δηλαδή η ένωση του αρσενικού με το θηλυκό που σηματοδοτεί και το ευτυχισμένο τέλος των παραμυθιών, δεν είναι τίποτα άλλο από την ένωση της Ψυχής με το Σώμα, δηλαδή την ένωση του Ήλιου (αρσενικό) με της Σελήνης (θηλυκό).
Μια ένωση κατάλοιπο της Ηλιακής και Σεληνιακής λατρείας που πέρασε στα παραμύθια, με σκοπό, που θα σας αφηγηθεί η ίδια σε αυτή της την ομιλία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
12.00 – 12.45
Αναφορά γενικά για τις αλληγορίες στα παραμύθια και τα σκοτεινά μηνύματα, σε μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
12.50 Διάλειμμα : 15 λεπτά για καφέ
13:05 με 13:50
Αναφορά στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και πώς τα παγανιστικά στοιχεία πέρασαν στα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Είσοδος Δωρεάν με προαιρετική αγορά του βιβλίου (20 ευρώ).

Διοργάνωση: Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα
Β. Λογοθετίδη 16 Μετρό Πανόρμου 1ος όροφος
Τηλ. 211 4066855 6977918026

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης είναι αρθογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει κάνει θεολογικές σπουδές στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες, δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρθρογραφεί σε περιοδικά, έντυπα και ιστοσελίδες του εναλλακτικού χώρου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ασχολείται έντονα με τα κοινά. Παράλληλα ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης ευαίσθητων περιοχών του πλανήτη, όπως η Μέση Ανατολή και το Θιβέτ αλλά και στην μεσαιωνική. προμεσαιωνική και αναγεννησιακή εσωτεριστική γραμματεία.

Comments

Loading…

Κρανία

Τα Κρανία που Ουρλιάζουν : Το Ξέσπασμα των Νεκρών

Μάτριξ

Πόσο πιθανό είναι να ζούμε τελικά μέσα στο Μάτριξ;