,

Φεστιβάλ Fantasmagoria: Η Φαντασία «ταξίδεψε» στην Θεσσαλονίκη

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο φαντασία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ Fantasmagoria, άνοιξε για δύο ημέρες τις πόρτες του στον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας, με ένα εκθεσιακό χώρο που τα είχε όλα, αλλά και μία αίθουσα που γέμιζε συνεχώς από τις άκρως ενδιαφέρουσες εναλλασόμενες ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων.

To Mindhack.gr φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός, ενώ ήταν και ανάμεσα στους μεγάλους Χορηγούς Επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

Το διήμερο Φεστιβάλ Fantasmagoria άνοιξε τις δραστηριότητές του με το Καλωσόρισμα – Απονομή βραβείων διαγωνισμού «Φαντασία 2017»,  του διαγωνισμού διηγήματος. που μετουσιώθηκε σε μία Συλλογή 50 Διηγημάτων, και έκλεισε  με την Προβολη ταινιών φανταστικού μικρού μήκους «Trip», «Durckness», «Eye Candy», «Bloody Lady» και «Ευλάβεια» του  Άρη Δεληγιαννίδη και Δημήτρη Βαβάτση, διατηρώντας όμως αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με ομιλίες και παρουσιάσεις καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου μπορούσε κανείς να δει τα Έργα των Καλλιτεχνών που φιλοξενήθηκαν στο Fantasmagoria, καθώς και να περιηγηθεί μεταξύ των πολλών εκδοτικών οίκων που έδιναν πληθώρα επιλογών για το κατάλληλο βιβλίο για κάθε λάτρη του Φανταστικού.

Οι εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ Φανταστικού, προήγαγαν τη λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη δημιουργική φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.

Είμαστε βέβαιοι πως το Φεστιβάλ Fantasmagoria ήρθε για να μείνει στις Εγχώριες δραστηριότητες στον χώρο του Φανταστικού, οπότε ρίξτε μία ματιά στην επίσημη σελίδα στο Facebook, για να μάθετε πρώτοι τα νέα σχέδια του Φεστιβάλ του Φανταστικού της Συμπρωτεύουσας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το 1ο Φεστιβάλ Fantasmagoria

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by MindHack News

Παράξενα νέα από τον Ελληνικό χώρο της Εναλλακτικής αναζήτησης αλλά και το εξωτερικό, ειδήσεις και σύντομα άρθρα από την Ομάδα Mindhack News

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

Διαστημικά ταξίδια

Διαστημικά ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός μελετά η NASA

Διαλογισμό

Πνευματισμός και Τεχνολογία: 4 apps για Διαλογισμό με το κινητό σου!