, ,


Παρουσίαση Βιβλίου: Η φιλοσοφία της ζωής

Οι Εκδόσεις Enallaktikos.gr και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεοδόση Ν. Πελεγρίνη. Η φιλοσοφία της ζωής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Μπούρας θεατρολόγος – κριτικός

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος Εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης, εμπνευστής της ιστοσελίδας για την Κοινωνική, Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών, enallaktikos.gr.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η πρώτη έκδοση που επιχειρεί το enallaktikos.gr με 100 σύντομα κείμενα για την Φιλοσοφία της ζωής του Θεοδόση N. Πελεγρίνη ̶ λίγο πάνω από 100 λέξεις το καθένα.

Μιλάνε εναλλακτικώς για όσα μας συνθλίβουν και μας ενθαρρύνουν, μας ανακουφίζουν και μας πληγώνουν, μας απελπίζουν και μας εμπνέουν, μας ενθουσιάζουν και μας πανικοβάλλουν, αλλά και για τον τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να ζούμε ανθρώπινα. Φιλοσοφημένα.

«Φιλοσοφώ», λέει ο συγγραφέας, «σημαίνει διερευνώ αν κάτι θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είναι διαφορετικό από εκείνο που ως τώρα έχει διαπιστωθεί ότι είναι, επανεξετάζω τα γεγονότα της ζωής, σκέφτομαι τα πράγματα διαφορετικά από ό, τι μας παρουσιάζονται, δεν μένω στα ίδια, στα καθιερωμένα, αλλά αλλάζω τον κόσμο υπό την έννοια ότι τον παραθέτω όχι όπως υποτίθεται ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά όπως μπορεί να τον σκεφτεί και να τον φανταστεί ο νους μας. Σκέπτομαι όχι τι συμβαίνει στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου, αλλά τι θα μπορούσε ή τι θα έπρεπε να ισχύει.»

Προτείνομε, μεταξύ άλλων, το εγχειρίδιο αυτό για την φιλοσοφία της ζωής, να το έχετε πάντα δίπλα σας, στο κομοδίνο, ώστε, αν δεν σας πιάνει ο ύπνος ή ξυπνήσετε κάποιο βράδυ από εφιάλτη, να το ξεφυλλίσετε.

Ίσως να βρείτε μια λύση για εκείνο που σας απασχολεί και να αποφύγετε το Lexotanil…

Για τις Εκδόσεις enallaktikos.gr

Ανδρέας Ρουμελιώτης»

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης είναι αρθογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982, έχει κάνει θεολογικές σπουδές στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεολογικά σεμινάρια και ημερίδες, δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρθρογραφεί σε περιοδικά, έντυπα και ιστοσελίδες του εναλλακτικού χώρου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ασχολείται έντονα με τα κοινά. Παράλληλα ειδικεύεται στον τομέα της γεωθρησκευτικής ανάλυσης ευαίσθητων περιοχών του πλανήτη, όπως η Μέση Ανατολή και το Θιβέτ αλλά και στην μεσαιωνική. προμεσαιωνική και αναγεννησιακή εσωτεριστική γραμματεία.

Comments

Loading…

ηλιακό σύστημα

Η Νasa ανακάλυψε ηλιακό σύστημα που μοιάζει με το δικό μας

Indigo

Τα φωτισμένα Παιδιά Indigo ή αλλιώς Παιδιά του 83