Mindhack.gr http://mindhack.gr Η Σελίδα της Εναλλακτικής Αναζήτησης Mon, 27 Mar 2017 01:25:35 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.3 Παρουσίαση Βιβλίου Little Steps to Hell http://mindhack.gr/little-steps-to-hell/ http://mindhack.gr/little-steps-to-hell/#respond Sun, 26 Mar 2017 08:01:28 +0000 http://mindhack.gr/?p=6019 Η Συγγραφέας και Συνεργάτιδα του Mindhack.gr Φράνση Παπουτσάκη αλλά και η Συγγραφέας Μαρία Ροδοπούλου παρουσιάζουν την Συλλογή Διηγημάτων Little Steps to Hell που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λυκόφως. Τα μικρά βήματα που οδηγούν στην Κόλαση ξεκινούν από το MONK Grapes and Spirits (Καρόρη 4, στο κέντρο της Αθήνας), όπου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 οι […]

The post Παρουσίαση Βιβλίου Little Steps to Hell appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Η Συγγραφέας και Συνεργάτιδα του Mindhack.gr Φράνση Παπουτσάκη αλλά και η Συγγραφέας Μαρία Ροδοπούλου παρουσιάζουν την Συλλογή Διηγημάτων Little Steps to Hell που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λυκόφως.

Τα μικρά βήματα που οδηγούν στην Κόλαση ξεκινούν από το MONK Grapes and Spirits (Καρόρη 4, στο κέντρο της Αθήνας), όπου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 οι εκδόσεις Λυκόφως και οι συγγραφείς Francine Queen (Φράνση Παπουτσάκη) και Melissa Harlloween (Μαρία Ροδοπούλου) παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων Little Steps to Hell.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Νάγια Κωστοπούλου, ποιήτρια και υπεύθυνη Λεσχών Ανάγνωσης Δυτικής Αττικής.

Τετάρτη στις 7 μ.μ. – 10 μ.μ.
MONK Grapes and Spirits
Karori 4, 10551 Αθήνα

Δείτε την Σελίδα της Εκδήλωσης στο Facebook

The post Παρουσίαση Βιβλίου Little Steps to Hell appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/little-steps-to-hell/feed/ 0
Τα Εξωδιαστατικά όντα του Crowley & η αναζήτηση Εξωγήινων http://mindhack.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b1-crowley/ http://mindhack.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b1-crowley/#respond Sun, 26 Mar 2017 07:51:30 +0000 http://mindhack.gr/?p=6010 Μία οντότητα που βρίσκεται ζωγραφισμένη σε ένα από τα έργα του Crowley, κάνει αρκετούς να πιστεύουν πως ο μεγαλύτερος μάγος της σύγχρονης εποχής επικοινωνούσε με Εξωδιαστατικά όντα και έκανε την αρχή στην αναζήτηση των εξωγήινων και των U.FO. Στον κόσμο του παραφυσικού ο Aleister Crowley ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, όχι μονάχα της Μαγείας, […]

The post Τα Εξωδιαστατικά όντα του Crowley & η αναζήτηση Εξωγήινων appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Μία οντότητα που βρίσκεται ζωγραφισμένη σε ένα από τα έργα του Crowley, κάνει αρκετούς να πιστεύουν πως ο μεγαλύτερος μάγος της σύγχρονης εποχής επικοινωνούσε με Εξωδιαστατικά όντα και έκανε την αρχή στην αναζήτηση των εξωγήινων και των U.FO.

Στον κόσμο του παραφυσικού ο Aleister Crowley ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, όχι μονάχα της Μαγείας, αλλά και της απόκρυφης επιστήμης και μελέτης. Ο Crowley ήταν ένας αφοσιωμένος ερευνητής αυτών των αντισυμβατικών αξιών που εμπεριέχονται σε κατηγορίες όπως ο Αποκρυφισμός και η Παραψυχολογία, σε τέτοιο βαθμό, που κατόρθωσε να αναγάγει την μελέτη σε φιλοσοφική αρχή. Κατά την διάρκεια της ζωής του ο Crowley έγραψε πολλά βιβλία και ανέπτυξε αρκετές θεωρίες. Μέσα στα έργα του μπορεί κανείς να βρεί το Απόκρυφο Ημερολόγιο 777.

To 777 του Crowley είναι μία σειρά από αλληλογραφίες που αναλύουν την Καμπάλα, και όπως σε περισσότερα από τα βιβλία του, σε ορισμένα σημεία γίνεται αρκετά αινιγματικός, αποκρύπτοντας πληροφορίες μέσα σε αλληγορίες και μυστικιστικές φράσεις. Φυσικά το σημερινό 777 που κυκλοφορεί δεν είναι η αυθεντική εκδοχή, αλλά μία συλλογή τριών διαφορετικών έργων του Crowley που δημιουργήθηκε από τον Αποκρυφιστή Israel Regardie. To 1904, το “Book of Law” που ισχυρίστηκε ο ίδιος πως γράφτηκε στην πραγματικότητα από Αιγυπτιακές Θεότητες, έκανε τον Crowley να δημιουργήσει το Μονοπάτι του Θελήματος, μία δική του Μαγική Φιλοσοφία.

Η οντότητα Lam και τα Εξωδιαστατικά όντα

Όταν ο Crowley ζούσε στην Νέα Υόρκη και πειραματιζόταν με το Μαγικό του σύστημα, ανέπτυξε μία διαδικασία μέσα από την οποία μπορούσε να δημιουργεί ένα εσκεμμένο «κανάλι» πρόσβασης σε κοσμικές σφαίρες ύπαρξης, έτσι ώστε Εξωδιαστατικά όντα να μπορούν να εισχωρήσουν στο Σύμπαν μας. Έτσι, αποτύπωσε σε ένα από τα έργα του τον Lam, μία εξωδιαστατική οντότητα που μοιάζει πολύ με την εικόνα που γνωρίζουμε για τους Εξωγήινους.

Τελικά η ιστορία αναφέρει πως ο μάγος ήρθε σε επαφή με την άγνωστη οντότητα Lam, ένα όνομα της οντότητας περιέχει το μάντρα lam, που σχετίζεται με το κεντρικό μας τσάκρα. Ο Crowley ανέφερε για πρώτη φορά την οντότητα αυτή στην εισαγωγή του στο The Voice of the Silence της Θεοσοφίστριας Μαντάμ Μπλαβάτσκι. Έκτοτε η εικονογράφηση της εξωδιαστατικής οντότητας διαδώθηκε και από τον Kenneth Grant που ήταν γνωστός του Crowley και θεωρήθηκε ο διάδοχός του στο έργο του Θελήματος.

Ο Crowley συνδύασε με αυτό τον τρόπο τις δύο θεωρίες περί εξωγήινης ζωής και παραφυσικής δραστηριότητας. Κατά την δεκαετία του 1970, μερικοί από τους μαθητές του Crowley στο Ordo Templi Orientis ανέφεραν πως κατόρθωσαν για ακόμη μία φορά να επικαλεστούν την Εξωδιαστατική Οντότητα Lam, που ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν ένα πλάσμα με την δύναμη να ανοίγει πύλες μεταξύ των διαστάσεων. Έτσι δημιουργήθηκε η Σέκτα του Lam,  που συνδύαζε την συμβατική Μαγεία με την επαφή της δικής μας πραγματικότητας με διαφορετικές χωροχρονικές διαστάσεις. Πιστεύεται μάλιστα πως ο Crowley εσκεμμένα άνοιξε αυτή την πύλη προς τις άλλες διαστάσεις μέσα από τις μαγικές πρακτικές του, και έτσι ήρθε σε επαφή με τον Lam. Αρκετοί μαθητές του πίστευαν πως αυτή η πύλη άνοιγε συνεχώς από άλλες ομάδες, και όχι απαραίτητα απόκρυφες ομάδες ή σέκτες.

Η αγάπη για την αναζήτηση των u.f.o και των εξωγήινων  ξεκίνησε το 1947 στην Αμερική, όταν οι απεικονίσεις που μοιάζουν με εκείνη του Lam έγιναν συνώνυμο με τα Εξωδιαστατικά όντα. Το γεγονός πως ο Crowley βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήλθε σε επαφή με την συγκεκριμένη οντότητα, κάνει αρκετούς να πιστεύουν πως αυτή ήταν η αφορμή για μία αέναη αναζήτηση εξωγήινης ζωής που διαρκεί μέχρι και σήμερα…

The post Τα Εξωδιαστατικά όντα του Crowley & η αναζήτηση Εξωγήινων appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b1-crowley/feed/ 0
Μουσική του Κάτω Κόσμου: Οι Τελετουργικές Σφυρίχτρες των Μάγια http://mindhack.gr/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%86%cf%85%cf%81%ce%af%cf%87%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1/ http://mindhack.gr/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%86%cf%85%cf%81%ce%af%cf%87%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1/#respond Thu, 23 Mar 2017 15:53:12 +0000 http://mindhack.gr/?p=5996 Η Μουσική διατηρεί ένα ιδιαίτερο ρόλο στην Ανθρώπινη κοινωνία για χιλιάδες χρόνια. Στην Αρχαία Κίνα για παράδειγμα μία σειρά από κουδούνια ηχούσαν για διασκέδαση αλλά και για τελετουργικούς λόγους. Οι μελωδίες που παράγονταν από τα διαφορετικά κουδούνια ήταν μία αντανάκλαση της Κομφουκιανής ιδέας περί Αρμονίας. Δες περισσότερα για τον ρόλο της μουσικής στον Πνευματισμό εδώ. […]

The post Μουσική του Κάτω Κόσμου: Οι Τελετουργικές Σφυρίχτρες των Μάγια appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Η Μουσική διατηρεί ένα ιδιαίτερο ρόλο στην Ανθρώπινη κοινωνία για χιλιάδες χρόνια. Στην Αρχαία Κίνα για παράδειγμα μία σειρά από κουδούνια ηχούσαν για διασκέδαση αλλά και για τελετουργικούς λόγους. Οι μελωδίες που παράγονταν από τα διαφορετικά κουδούνια ήταν μία αντανάκλαση της Κομφουκιανής ιδέας περί Αρμονίας. Δες περισσότερα για τον ρόλο της μουσικής στον Πνευματισμό εδώ. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε με τους Αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, όπως στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Ρώμη, όπου ένας Φλαουτίστας έδινε το παρών στις θυσίες, έτσι ώστε να “τραβήξει” τις οχλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η Μουσική ήταν βασικό στοιχείο στα τελετουργικά και τις παραδόσεις των Μάγια, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα αντικείμενα που βρέθηκαν από τον Πολιτισμό τους.Ένα από τα πιο παράξενα μουσικά όργανα τους, ήταν Οι Σφυρίχτρες των Μάγια

Οι εν λόγω σφυρίχτρες έχουν ανακαλυφθεί σε αρκετά αρχαιολογικά μνημεία. Για παράδειγμα 8 από αυτές ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια μίας εκσκαφής στο Chiapas του Μεξικό μεταξύ του 1989 και του 1991. Οι σφυρίχτρες αυτού του μνημείου έχουν το σχήμα βατράχων και παράγουν έναν ήχο που μοιάζει με εκείνο που βγάζουν οι βάτραχοι.

Πέρα από το Μεξικό, τέτοιες Σφυρίχτρες έχουν ανακαλυφθεί στην Γουατεμάλα, στην Ονδούρα, την Κολομβία, το Εκουαδόρ και το Περού, κάτι που καταδεικνύει πως αυτές οι περιοχές μοιράζονταν κοινές μουσικές επιρροές Για αιώνες όμως αυτές οι Σφυρίχτρες είχαν την φήμη πως είναι πολύ παράξενα αντικείμενα, παρά μουσικά όργανα. Εξαιτίας του παράξενου σχήματός τους, αυτά τα όργανα εξετάστηκαν περισσότερο από μία καλλιτεχνική, παρά μουσική σκοπιά, και μονάχα πρόσφατα έγιναν γνωστά λόγων των εξαιρετικών μουσικών ιδιοτήτων τους.Φτιαγμένες από Πηλό, είναι απορίας άξιον πως διατηρήθηκαν μέχρι και τις ημέρες μας, αφού ο πηλός είναι ένα εξαιρετικά εύθραυστο υλικό, αλλά και εύπλαστο, και έτσι οι Σφυρίχτρες έχουν το σχήμα ζώων, ανθρώπων και μυθικών όντων.

Με ποιό τρόπο χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι Σφυρίχτρες; Η ακριβής χρήση τους δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς, αλλά αν κρίνουμε από την εξαιρετική δεξιοτεχνία με την οποία δημιουργήθηκαν, μάλλον είχαν ένα ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης και λειτουργικότητας. Το γεγονός πως ανακαλύφθηκαν σε αρχαιολογικά ταφικά μνημεία, κάνει τους ερευνητές να θεωρήσουν πως χρησιμοποιήθηκαν σε νεκρώσιμα τελετουργικά από ανθρώπους που συνοδεύαν την τελετή. Λέγεται μάλιστα πως οι Σφυρίχτρες χρησιμοποιήθηκαν και σε ανθρωποθυσίες, αφού ο θόρυβος που βγάζουν λέγεται πως εναλάσσει την συνειδητότητα των θυμάτων, επιφέροντας μία ονειρική κατάσταση που επέτρεπε την ομαλότερη θυσία τους.

Το σχήμα τους επίσης ενισχύει τον λόγο ύπαρξή τους, αφού οι Σφυρίχτρες με σχήμα μυθικών όντων για παράδειγμα, ίσως τοποθετούνταν στους τύμβους, ώστε να βοηθήσουν τους νεκρούς στην μετάβαση προς την Μετά Θάνατον ζωή. Οι Σφυρίχτρες Βάτραχοι από την άλλη, ίσως χρησίμευαν για να παίζουν την μουσική τους σε γιορτές που σχετίζονταν με τον Θεό της Βροχής…

Πηγή

The post Μουσική του Κάτω Κόσμου: Οι Τελετουργικές Σφυρίχτρες των Μάγια appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%86%cf%85%cf%81%ce%af%cf%87%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1/feed/ 0
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη http://mindhack.gr/athens-science-festival-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/ http://mindhack.gr/athens-science-festival-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/#respond Wed, 22 Mar 2017 09:09:00 +0000 http://mindhack.gr/?p=5993 Έρχεται το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη :Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία; Ή Τεχνητή Νοημοσύνη, Μεγάλα Δεδομένα, Προγραμματισμός, Γενετική; Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που τα τελευταία θα αποτελούν κομμάτι της βασικής μας εκπαίδευσης. Δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, ωστόσο, από σύγχρονη τάση, γίνονται πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και τρόπος ζωής. Με όπλο τη […]

The post Athens Science Festival στην Τεχνόπολη appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Έρχεται το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη :Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία; Ή Τεχνητή Νοημοσύνη, Μεγάλα Δεδομένα, Προγραμματισμός, Γενετική; Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που τα τελευταία θα αποτελούν κομμάτι της βασικής μας εκπαίδευσης. Δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, ωστόσο, από σύγχρονη τάση, γίνονται πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και τρόπος ζωής.
Με όπλο τη γνώση και την ανοιχτή πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία μπορούμε πια να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε ευφάνταστες κατασκευές και να πάρουμε την επιστήμη στα χέρια μας, «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»! Με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Μαρτίου εώς τις 2 Απριλίου 2017, όπου μας προσκαλεί και μας προκαλεί για μια βουτιά στην τεχνολογία του μέλλοντος: drones, ίντερνετ των πραγμάτων, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ, μεταξύ πολλών άλλων. Μη μείνεις θεατής, γίνε μέρος της αλλαγής!

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Περισσότερα: http://www.athens-science-festival.gr/
Γενική Είσοδος: 3€

The post Athens Science Festival στην Τεχνόπολη appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/athens-science-festival-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/feed/ 0
Βαμπίρ και Βαμπιρισμός : Τα δαιμονικά όντα που διψούν για αίμα http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%af%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/ http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%af%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/#respond Mon, 20 Mar 2017 15:42:54 +0000 http://mindhack.gr/?p=5973 Τα Βαμπίρ είναι ένα είδος όντων που είναι αγαπημένα στους Συγγραφείς όπως ο Stephen King αλλά και άλλοι, και έχουν εμφανιστεί σε ταινίες, βιβλία ή και θρύλους που υποστηρίζουν πως τέτοια πλάσματα όντως υπάρχουν. Απο που προήλθε όμως η φήμη για την ύπαρξή τους; Φυσικά ίσως το πιο διάσημο Βαμπίρ είναι ο Δράκουλας του Bram […]

The post Βαμπίρ και Βαμπιρισμός : Τα δαιμονικά όντα που διψούν για αίμα appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Τα Βαμπίρ είναι ένα είδος όντων που είναι αγαπημένα στους Συγγραφείς όπως ο Stephen King αλλά και άλλοι, και έχουν εμφανιστεί σε ταινίες, βιβλία ή και θρύλους που υποστηρίζουν πως τέτοια πλάσματα όντως υπάρχουν. Απο που προήλθε όμως η φήμη για την ύπαρξή τους;

Φυσικά ίσως το πιο διάσημο Βαμπίρ είναι ο Δράκουλας του Bram Stoker, η φήμη του οποίου αποδίδεται στον ιστορικά «πραγματικό» Δράκουλα, τον Ρουμάνο Πρίγγιπα Vlad Tepes (1431-1476), από τον οποίο δανείστηκε στοιχεία του χαρακτήρα για να τα ενσωματώσει στο δημιούργημά του.

Τα βαμπίρ με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι άνθρωποι ως όντα (όπως ο Δράκουλας) είναι ανθρώπινα πτώματα που επέστρεψαν από τον τάφο για να βλάψουν τους ζωντανούς. Αυτά τα βαμπίρ έχουν Σλαβικές καταβολές και η ιστορία της ύπαρξής τους μετρά μερικές εκατοντάδες χρόνια. Όμως υπάρχουν άλλες εκδοχές Βαμπίρ που δεν είχαν τίποτε το ανθρώπινο, και θεωρήθηκαν υπερφυσικά και δαιμονικά όντα που δεν είχαν καν ανθρώπινη μορφή!

Ο Matthew Beresford, Συγγραφέας του “From Demons to Dracula: The Creation of the Modern Vampire Myth σημειώνει πως : «υπάρχουν ξεκάθαρες βάσεις για τα Βαμπίρ στην Αρχαιότητα, και έτσι είναι απίθανο να αποδείξουμε από που προήλθε ο μύθος για τους αιμοδιψείς βρικόλακες. Υπάρχουν ενδείξεις πως ο θρύλος τους γεννήθηκε εξαιτίας της χρήσης Μαγείας στην Αρχαία Αίγυπτο, αφού ένας Δαίμονας φαίνεται πως επικαλέστηκε το πρώτο Βαμπίρ». Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφοροι τύποι Βαμπίρ ανά τον κόσμο. Υπάρχουν ασιατικά βαμπίρ, τα κινέζικα Τσόγκζι, που είναι εχθρικά πνεύματα που επιτίθενται στους ανθρώπους και τους ρουφούν την ζωτική ενέργεια, οι αιμοδιψείς οντότητες που εμφανίζονται στην Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών και πολλά ακόμη!

Αναγνωρίζοντας τα Βαμπίρ

Ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν στοιχεία των Βαμπίρ που πηγάζουν από την Λαογραφία και την Λογοτεχνία, φαίνεται πως δεν υπάρχουν εδραιωμένα χαρακτηριστικά. Μερικά Βαμπίρ λέγεται πως μεταμορφώνονται σε νυχτερίδες ή λύκους, ενώ άλλα δεν έχουν αυτή την ιδιότητα. Το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό του Βαμπιρικού είδους είναι η αναζήτηση για ζωτική ενέργεια ως τροφή, που συνήθως είναι το αίμα. Ένας από τους λόγους που τα Βαμπίρ δημιουργούν επιτυχημένους συγγραφικούς χαρακτήρες , είναι το γεγονός πως διαθέτουν πλούσια λαογραφική ιστορία.

Το ενδιαφέρον και η πίστη σε τέτοια όντα εδραιώθηκε κατά τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Στο βιβλίο του “Vampires, Burial, and Death: Folklore and Reality”, ο Λαογράφος Paul Barber ανέφερε πως αιώνες πριν «τα όντα αυτά γεννήθηκαν ως θρύλος μέσα από γεννήσεις παιδιών που είχαν κάποια γενετική ανωμαλία.» Κάτι τέτοιο ήταν για εκείνη την εποχή απόδειξη πως με τον θάνατό του το παιδί θα επέστρεφε από τους νεκρούς.

Η πίστη στα Βαμπίρ πηγάζει από την δεισιδαιμονία. Οι πρώτες αναφορές στα όντα αυτά εξάλλου ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο: Κάποια ανεξήγητη ατυχία χτυπούσε ένα άτομο, μία οικογένεια ή μία πόλη – πιθανότατα μία ασθένεια στα σπαρτά, ή μία θανατηφόρος πανδημία. Προτού μπορέσει η επιστήμη να εξηγήσει τα καιρικά φαινόμενα και αναπτυχθεί η μικροβιολογία, κάθε τέτοιο γεγονός θεωρούταν ανεξήγητο και γινόταν αφορμή για την ανάπτυξη του μύθου των Βαμπίρ. Οι Χωρικοί συνδύαζαν την πίστη τους πως κάτι τους καταράστηκε, και σε συνδυασμό με τον αέναο φόβο του θανάτου, συμπέρανε πως ίσως κάποιο πρόσφατα νεκροί ήταν υπεύθυνοι για το κακό.

Ενεργειακός Βαμπιρισμός: Υπάρχουν Αληθινά Βαμπίρ;

Με την μία ή την άλλη μορφή, τα Βαμπίρ αποτελούν μέρος της ανθρώπινης Λαογραφίας και Λογοτεχνίας για πολλλούς αιώνες. Η λατρεία στα Βαμπίρ έχει διαδωθεί ανάμεσα σε διάφορες ομάδες της υπο-κουλτούρας, που αγαπούν αυτό τον τρόπο ζωής, χωρίς αυτό φυσικά να τους μετατρέπει σε πραγματικούς Βρικόλακες, έστω και αν συνηθίζουν να καταναλώνουν αίμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως υπάρχουν άραγε Αληθινά Βαμπίρ;Η ενέργειά μας είναι αυτή που δημιουργεί τα πάντα στη ζωή και ρέει μέσα από το Σύμπαν. Ο Κάθε άνθρωπος δονείται σε διαφορετικές ενεργειακές συχνότητες, και είναι αυτές οι συχνότητες που ελκύουν ή απωθούν άλλους ανθρώπους, ή γεγονότα στην καθημερινότητα.Τα Ψυχικά ή Ενεργειακά Βαμπίρ,  υπάρχουν και έχουν εξασκηθεί στον έλεγχο αυτών των ενεργειακών συχνοτήτων, που τους επιτρέπουν να «τρέφονται».

Όταν κάποιος τρέφεται από μία θετική ενέργεια, θα νιώσει τα θετικά συναισθήματα του ατόμου που δημιούργησε αυτή την δονητική συχνότητα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν κάποιος «τραφεί» από την ενέργεια που πηγάζει από την φύση. Μία άλλη μορφή τροφής για τα ενεργειακά βαμπίρ είναι η αρνητική ενέργεια. Μέσα από την δημιουργία αρνητικής ενέργειας, μέσα από άσχημες σκέψεις ή πράξεις μπορείς να παράγεις άμεσα αποτελέσματα ρουφώντας από οποιονδήποτε άνθρωπο το πεδίο ενέργειας που απαιτείται για να διατηρηθεί σε σωστή ψυχική υγεία. Τα ενεργειακά Βαμπίρ τέινουν να δημιουργούν τέτοια αρνητικά ενεργειακά πεδία, έτσι ώστε να «αιχμαλωτίζουν» μέσα τους τα θύματά τους, ρουφώντας την όποια ενέργεια διαθέτουν.

Αυτή η τακτική, της δημιουργίας ενεργειακών πεδίων ως παγίδα δεν χρησιμεύει σε κάθε ενεργειακό ή ψυχικό βαμπίρ. Μερικά δρουν με μία φυσικότητα, ενώ άλλοι χρειάζεται να εξασκηθούν έτσι ώστε να τελειοποιήσουν αυτή την «ενεργειακή αφαίμαξη». Φυσικά χρειάζεται τεράστια ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και επικέντρωσης για να καταφέρει κάποιος να αναπτύξει αυτό τον τρόπο ενεργειακής αποστράγγισης.

Αυτή η ενέργεια, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ανθρώπινο ον και χρησιμεύει επίσης και στην θεραπεία των ψυχικών τραυμάτων του ατόμου. Χωρίς αυτό το ενεργειακό πεδίο, θα παύαμε να υπάρχουμε. Έτσι και τα ενεργειακά Βαμπίρ δεν μπορούν να υπάρχουν ή να δρουν δίχως τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, για αυτό και εθίζονται σε αυτή, αναζητώντας την ολοένα και περισσότερο.

Μερικοί άνθρωποι, μονάχα με την παρουσία τους, φαίνεται να αντλούν ενέργεια από εκείνους τους ενεργειακά απροστάτευτους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω. Αυτά τα Ενεργειακά παράσιτα συχνά σχετίζονται με ανθρώπους που διαθέτουν τα σημάδια αυτής της αδυναμίας. Η Αδυναμία, η έλλειψη κίνητρου και ενέργειας, η χαμηλή φυσική κατάσταση, η ψυχική διαταραχή, αλλά και γενικότερα το αίσθημα της αδυναμίας είναι τα στοιχεία που αναγνωρίζονται εύκολα από ένα ενεργειακό Βαμπίρ, που επιχειρεί να έρθει πιο κοντά στο άτομο που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά.

Τα ενεργειακά Βαμπίρ δρουν μέσα από τον Ψυχικό παρασιτιμό, που σημαίνει την υποσυνείδητη αφαίμαξη του θύματος. Αυτές οι πανίσχυρες ενεργειακές επιθέσεις μπορούν κυριολεκτικά με το πέρασμα του χρόνου να εξουθενώσουν πνευματικά ένα άτομο, που εθίζεται με την σειρά του σε αυτό τον παρασιτισμό, και αδυνατεί να αποκολληθεί .

Αν αναλογιστείτε λιγάκι τις αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους, σίγουρα θα διαπιστώσετε πως βρεθήκατε έστω και μία φορά θύματα αυτής της ενεργειακής επίθεσης. Οι ενεργειακοί Βρικόλακες υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας, όμως τρέφονται με το ενεργειακό μας πεδίο και όχι με αίμα. Η Λαογραφία και οι δυσειδαιμονίες βοήθησαν στην ανάπτυξη του μύθου αυτών των ζοφερών πλασμάτων. Μα μέσα από αυτές τις λαογραφικές παραδόσεις, μπορούμε να ανακαλύψουμε την βαθύτερη αλήθεια. Στην περίπτωση των Βαμπίρ, η πραγματικότητα είναι απλή, μα εξίσου επικίνδυνοι. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που τρέφονται με την ενέργειά μας, και μας εξουθενώνουν ψυχολογικά και πνευματικά. Αν γνωρίζουμε και αναγνωρίσουμε τα σημάδια μίας τέτοιας ενεργειακής επίθεσης, ίσως να κατορθώσουμε να την αποτρέψουμε. Γιατί η ενέργειά μας είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει κάθε μέρα να προστατεύουμε. Η θετική ενέργεια και η θετική μας σκέψη, μακρυά από πλάσματα σαν τα αιμοδιψή Βαμπίρ…

The post Βαμπίρ και Βαμπιρισμός : Τα δαιμονικά όντα που διψούν για αίμα appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%af%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/feed/ 0
Ισημερία: Τι ακριβώς είναι και τι συμβολίζει; http://mindhack.gr/%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1/ http://mindhack.gr/%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1/#respond Mon, 20 Mar 2017 08:24:55 +0000 http://mindhack.gr/?p=5965 Η Ισημερία γιορτάζεται ανά τον κόσμο σηματοδοτώντας την άφιξη του φθινοπώρου στο Βόρειο Ημισφαίριο και  τη Άνοιξη στο Νότιο Ημισφαίριο; Όμως τι ακριβώς είναι μία Ισημερία; Το όνομα Equinox που μεταφράζεται ως Ισημερία (ίση ημέρα), σημαίνει “ίση νύχτα” στα Λατινικά. Θεωρητικά είναι η ημέρα του χρόνου στην οποία όλα τα σημεία στην επιφάνεια της Γης […]

The post Ισημερία: Τι ακριβώς είναι και τι συμβολίζει; appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Η Ισημερία γιορτάζεται ανά τον κόσμο σηματοδοτώντας την άφιξη του φθινοπώρου στο Βόρειο Ημισφαίριο και  τη Άνοιξη στο Νότιο Ημισφαίριο; Όμως τι ακριβώς είναι μία Ισημερία;

Το όνομα Equinox που μεταφράζεται ως Ισημερία (ίση ημέρα), σημαίνει “ίση νύχτα” στα Λατινικά. Θεωρητικά είναι η ημέρα του χρόνου στην οποία όλα τα σημεία στην επιφάνεια της Γης βιώνουν τα ίδια χρονικά διαστήματα φωτός και σκότους, από 12 ώρες το κάθε ένα. Η Εαρινή Ισημερία στο Βόρειο Ημισφαίριο ( που σημαίνει την φθινοπωρινή ισημερία στο Νότιο) πέφτει πάντα στις 22,23 ή 24 Σεπτεμβρίου.

Στην αστρονομία ισημερία καλείται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν με γωνία 90 μοιρών (κάθετα) στον ισημερινό, παρουσιάζοντας έτσι μηδενική απόκλιση. Το φαινόμενο οφείλεται στην περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο και στην κλίση του άξονα περιστροφής της. Καθώς η γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο και επειδή ο άξονας περιστροφής της δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς η διάρκεια της ημέρας αλλάζει. Δύο φορές το χρόνο η γη βρίσκεται σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν εντελώς κάθετα στον ισημερινό.

Η ανατολή του ήλιου και η δύση υπολογίζονται στα διάφορα ημερολόγια σύμφωνα με τη χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί η πρώτη ακτίνα του ήλιου και τη χρονική στιγμή που θα εξαφανιστεί και η τελευταία ακτίνα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σε συνδυασμό με το μέγεθος του ηλιακού δίσκου και το γεωγραφικό πλάτος που βρίσκεται κάποιος, ότι η πραγματική ίση μέρα και ίση νύχτα δεν εμφανίζεται τις ημερομηνίες που ορίζουμε ως ισημερίες.

Σε πολλές γλώσσες ο αντίστοιχος όρος λεκτικά δεν αναφέρεται στην έννοια της ίσης ημέρας αλλά της ίσης νύχτας κυρίως λόγω της λατινικής προέλευσης του (λατινικά aequinoctium). Οι ισημερίες συμβαίνουν μεταξύ των ηλιοστασίων, του χειμερινού ηλιοστασίου και θερινού ηλιοστασίου. Το φαινόμενο της ισημερίας παρουσιάζεται σε όλους τους πλανήτες κάθε ηλιακού συστήματος οι οποίοι παρουσιάζουν κλίση του άξονα περιστροφής ως προς το επίπεδο περιφοράς.

Στην Θεωρία τα πάντα στη Γη θα έπρεπε να υποβληθούν σε μισή ημέρα φωτός και μισή ημέρα σκότους όταν βρισκόμαστε σε μία Ισημερία. Όμως αυτό δεν είναι πάντα σωστό αφού παρεμβαίνει η ατμόσφαιρα, κάτι που σημαίνει πως όταν ο ήλιος είναι κοντά στον Ορίζοντα, φαίνεται λιγάκι ψηλότερα, εξαιτίας της αντανάκλασης του φωτός μέσα στην ατμόσφαιρα. Έτσι το φως υπερβαίνει για λίγο τις δώδεκα ώρες..

 

The post Ισημερία: Τι ακριβώς είναι και τι συμβολίζει; appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1/feed/ 0
Βραβείο Κοινού από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ http://mindhack.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d/ http://mindhack.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d/#respond Mon, 20 Mar 2017 06:30:48 +0000 http://mindhack.gr/?p=5961 Αγαπάς τα Κόμιξ; Ψήφισε το καλύτερο μέσα από το Βραβείο Κοινού από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ ! Το βραβείο αυτό δίνεται μετά από επιλογή του αναγνωστικού κοινού των κόμικς. Η  ψηφοφορία δεν έχει κανέναν περιορισμό και οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει ενεργά με την επιλογή του. Η ψηφοφορία θα κλείσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τα μεσάνυχτα. Τα ελληνικά […]

The post Βραβείο Κοινού από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Αγαπάς τα Κόμιξ; Ψήφισε το καλύτερο μέσα από το Βραβείο Κοινού από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ !

Το βραβείο αυτό δίνεται μετά από επιλογή του αναγνωστικού κοινού των κόμικς. Η  ψηφοφορία δεν έχει κανέναν περιορισμό και οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει ενεργά με την επιλογή του. Η ψηφοφορία θα κλείσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τα μεσάνυχτα.

Τα ελληνικά βραβεία κόμιξ, διοργανώνουν διαγωνισμό με τίτλο “Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ, Βραβείο Κοινού”. Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου η διαδικασία έχει ως εξής:

Για να ψηφίσετε, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο και τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Παρακαλούμε μη βάζετε ψεύτικα στοιχεία, γιατί το μόνο που συμβαίνει είναι να μην καταφέρετε να ψηφίσετε.

http://www.iqit.gr/limesurvey/index.php/292522?lang=el

Who Is Who: Η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς αποτελείται από άτομα που δραστηριοποιούνται στην Ένατη Τέχνη, σε διάφορους τομείς.

Πηγή

The post Βραβείο Κοινού από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμιξ appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d/feed/ 0
Κρυπτοζωολογία: Αναζητώντας πλάσματα της φαντασίας http://mindhack.gr/%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/ http://mindhack.gr/%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/#respond Sat, 18 Mar 2017 08:28:59 +0000 http://mindhack.gr/?p=5933 Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι λατρεύουν να αναζητούν τα ανεξήτητα μυστήρια που ίσως βρίσκονται κρυμμένα μέσα στην φυσική μας πραγματικότητα. Αυτή η αναζήτηση του υπερβατικού πολλές φορές βασίζεται σε βάσιμα στοιχεία, ενώ άλλες απορρέει από την φαντασία μας ή τους θρύλους που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά και εδραιώνονται ως πραγματικότητα, δίχως κανείς όμως να […]

The post Κρυπτοζωολογία: Αναζητώντας πλάσματα της φαντασίας appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι λατρεύουν να αναζητούν τα ανεξήτητα μυστήρια που ίσως βρίσκονται κρυμμένα μέσα στην φυσική μας πραγματικότητα. Αυτή η αναζήτηση του υπερβατικού πολλές φορές βασίζεται σε βάσιμα στοιχεία, ενώ άλλες απορρέει από την φαντασία μας ή τους θρύλους που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά και εδραιώνονται ως πραγματικότητα, δίχως κανείς όμως να καταφέρει να αντικρύσει το φαινόμενο. Μία τέτοια ενασχόληση είναι και η Κρυπτοζωολογία, που εντάσσεται στην σφαίρα της Συνωμοσιολογίας και της υπερβολικής θεώρησης του υπερφυσικού. Όμως εκείνοι που αναζητούν τα τρομερά πλάσματα της Κρυπτοζωολογίας είναι πολλοί, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσουν πως η πραγματικότητα κρύβει μέσα της ανυπέρβλητα μυστικά. Εσύ θα αναζητούσες ποτέ κάποιο από τα τέρατα της Κρυπτοζωολογίας;

Τι είναι η Κρυπτοζωολογία;

Η λέξη Κρυπτοζωολογία σημαίνει κυριολεκτικά “η μελέτη των απόκρυφων πλασμάτων”, εκείνων των τεράτων που κινούνται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και που η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει και να αναγνωρίσει ως είδος. Αυτά τα “Μυστικά” πλάσματα είναι γνωστά ως “Κρυπτίδια”. Η Κρυπτοζωολογία έχει αποκτήσει εύλογα την φήμη μίας “τρελής” θεωρίας συνωμοσίας, που αγαπούν να αναζητούν οι ίδιοι άνθρωποι που ψάχνουν για Α.Τ.Ι.Α χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικές συσκευές τυλιγμένοι με αλουμινόχαρτο στο κεφάλι για να αποφύγουν τις εξωγήινες “παρεμβολές”. Όμως υπάρχουν και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα αυτή την αναζήτηση των σχεδόν υπερφυσικών πλασμάτων.

Βέβαια η αμφισβήτηση κυριαρχεί, αφού ένας σοβαρός Βιολόγος ή Ζωολόγος που θα επιχειρήσει να ξοδέψει χρόνο και χρήμα για το “κυνήγι” των μυθικών πλασμάτων, μάλλον το μόνο που θα κατορθώσει είναι να καταστρέψει την καριέρα του. Οπότε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως αυτά τα μυθικά όντα υπάρχουν;

Καπως ετσι ξεκινά η αναζήτηση των μυθικών πλασμάτων

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι άνθρωποι λέμε ιστορίες για παράξενα ζώα και μυθικά πλάσματα από την αρχή της ιστορίας μας και με την εφεύρεση της Γλωσσικής επικοινωνίας. Όμως η σύγχρονη Κρυπτοζωολογία δεν είναι πολύ παλιά αφού δημιουργήθηκε το 1892, όταν ο Ολλανδός Ζωολόγος Anthonie Cornelis Oudemans δημοσίευσε το χειρόγραφο με τίτλο “The Great Sea Serpent”.

Στις σελίδες του ο Oudemans αναφέρει τις εμφανίσεις θαλάσσιων ερπετών που αποδίδονται σε ένα άγνωστο είδος γιγάντιας φάλαινας. Ο Oudemans ήταν ένας αξιόλογος και φημισμένος Επιστήμονας, ενώ ήταν και Διευθυντής των Ολλανδικών Βασιλικών Ζωολογικών κήπων, και όμως κανείς δεν πήρε το βιβλίο του στα σοβαρά. Και φυσικά κανείς δεν ανακάλυψε ακόμη αυτή την Γιγάντια φάλαινα.

 

Ο Εξερευνητής Bernard Heuvelmans είναι μία ακόμη αξιοσημείωτη προσωπικότητα της πρώιμης Κρυπτοζωολογίας. Το 1955 ο Heuvelmans δημοσίευσε το “On the Track of Unknown Animals”, ένα βιβλίο που του χάρισε τον τίτλο “Πατέρας της Κρυπτοζωολογίας”. Το βιβλίο του παρέδωσε μία αναλυτική λίστα με Κρυπτίδια που βρίσκονται παντού στον κόσμο, και ενέπνευσε πολλούς να αγαπήσουν την αναζήτηση αυτών των πλασμάτων. Στις ημέρες μας μπορείς να συναντήσεις παντού την Κρυπτοζωολογία. Υπάρχει το Finding Bigfoot του Animal Planet, ενώ τα Destination Truth και Beast Hunter (National Geographic) είναι δύο ακόμη εκπομπές που ασχολούνται με την έρευνα αγνώστων πλασμάτων. Εδώ δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε το εξής : Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν αυτά τα μυθικά πλάσματα, τότε γιατί κανεις ακόμη δεν έχει κατορθώσει να τα αντικρύσει ξεκάθαρα;

Τι ερευνά η Κρυπτοζωολογία;

Αν η Κρυπτοζωολογία είναι η μελέτη και η αναζήτηση των άγνωστων πλασμάτων, τότε θα μπορούσαμε όλοι να πούμε πως με μία σύντομη αναζήτηση στα γύρω μέρη, μετατραπήκαμε σε Κρυπτοζωολόγους. Όμως αυτή η αναζήτηση αφορά άγνωστα και ίσως ανύπαρκτα ζώα ή πλάσματα, και άρα η ενασχόληση είναι πιο ακριβή και χρονοβόρα και από ένα μηνιαίο σαφάρι στην Αφρική. Η Κρυπτοζωολογία επικεντρώνεται στην αναζήτηση μεγάλων ζώων και πλασμάτων, που μάλλον αν υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να “κρυφτούν” από την κοινή θέα για τόσο πολύ. Μερικά πιστεύεται πως είναι αληθινά ζώα, έστω και αν δεν έχουν ανακαλυφθεί από την Επιστήμη.

Στην λίστα υπάρχουν και αρκετά ζώα που κάποτε υπήρχαν στη Γη, όμως η επιστήμη αναφέρει πως έχουν εξαφανιστεί ως είδη αιώνες πριν. Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως προϊστορικά  τέρατα τριγυρνούν στα πέρατα της Γης. Και φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και πλάσματα που κινούνται στα όρια της φαντασίας, που τείνουν να θεωρούνται υπερφυσικά, εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους , αλλά και των παράξενων ιδιοτήτων τους, όπως η nessie του Λοχ Νες, ή το Τσουπακάμπρα.

Δείτε την ιστορία του Τσουπακάμπρα και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα στο βίντεο από κάτω:

Αυτά είναι τα σημεία που διαχωρίζουν την Κρυπτοζωολογία από την συμβατική επιστήμη. Όμως οι άνθρωποι που αγαπούν αυτή την αναζήτηση δεν πτοούνται. Εξάλλου δεν θα ήταν φανταστικό να ανακάλυπτε κάποιος ένα τέτοιο πλάσμα; Δεν θα επιβεβαίωνε αυτόματα πως το υπερφυσικό όντως υπάρχει ανάμεσά μας;

Πιστεύεις σε παράξενα πλάσματα;

Η ερώτηση “Πιστεύεις σε παράξενα πλάσματα” είναι μάλλον η λάθος ερώτηση, αφού αρκετά πλάσματα της Κρυπτοζωολογίας είναι ίσως αληθινά. Η Επιστήμη ίσως κάποια στιγμή επιβεβαιώσει την ύπαρξη μερικών τέτοιων ζώων με την πάροδο του χρόνου, αν όντως υπάρχουν. Η αναζήτηση των Κρυπτιδίων, για ένα σωστό Κρυπτοζωολόγο, κρύβεται στην έρευνα μέσα από δεδομένα και πιθανά στοιχεία ύπαρξης του πλάσματος, και όχι από την πίστη στα μυθολογικά πλάσματα, την υπερβατική αναζήτηση και το υπερφυσικό. Βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν τα κρυπτίδια αυτά, το κάνουν όχι για να ανακαλύψουν ένα νέο είδος ζώου, αλλά για να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την υπερφυσική πλευρά της ζωής, μέσα από ένα πλάσμα που δεν θα μπορούσε να υπάρχει υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εξιτάρονται από την υπερφυσική αναζήτηση, και όχι την επιβεβαίωση ύπαρξης ενός ακόμη ζώου!

Τα περισσότερα από αυτά τα πλάσματα που ίσως υπάρχουν, μέσα από θεάσεις και άλλες αποδείξεις, μπορούν ίσως να αποδειχθούν επιστημονικά. Όμως πως θα εξηγηθεί η πιθανή επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός θρυλικού πλάσματος, που η επιστήμη απορρίπτει μόνο και στο άκουσμα της πιθανής εμφάνισής του; Τι θα συνέβαινε στην ανθρώπινη δογματική πεποίθηση όταν θα κατανοούσε πως το υπερφυσικό δεν είναι μία έννοια μακρινή και άπιαστη, αλλά κρύβεται δίπλα του, στον ίδιο φυσικό χώρο που ζει και βαδίζει και ο ίδιος; Ακόμη τι θα συνέβαινε στο ίδιο το πλάσμα, όταν θα έπεφτε πάνω του το φως της δημοσιότητας; Το πιθανότερο είναι πως έστω και αν υπήρχε ένα από αυτά τα Θρυλικά πλάσματα, με την αιχμαλώτισή του, θα γινόταν θυσία προς τιμήν της άρνησης που διέπει τους δογματικούς ανθρώπους.

Όσοι λατρεύουν την Κρυπτοζωολογία, αναζητούν ταυτόχρονα και τα μυστήρια που εξιστορούνται για χιλιετίες, όμως δεν επιβεβαιώνονται σχεδόν ποτέ. και ίσως είναι καλύτερα, γιατί μερικά μυστήρια πρέπει να παραμένουν κρυφά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τις δογματικές αντιλήψεις.Ανεξάρτητα από το τι θα ανακαλυφθεί στο μέλλον, είναι βέβαιο πως η δίψα για την αναζήτηση του αγνώστου δεν θα πάψει ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε ιστορίες για παράξενα πλάσματα ή ανεξήγητα φαινόμενα.. Πάντα θα υπάρχει χώρος για το μυστήριο, και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αγαπούν την Κρυπτοζωολογία.

The post Κρυπτοζωολογία: Αναζητώντας πλάσματα της φαντασίας appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/feed/ 0
Δωρεάν Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium στο Φεστιβάλ Fantasmagoria http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82-imaginarium/ http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82-imaginarium/#respond Fri, 17 Mar 2017 17:55:35 +0000 http://mindhack.gr/?p=5926 H Eυλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας, καθ.δημιουργικής γραφής Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium και Υπ.Διδάκτωρ Α.Π.Θ.), μια εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, σε ένα δωρεάν, ανοιχτό και χορταστικότατο μάθημα συγγραφής για τον ρόλο της Φαντασίας και των Ονείρων στη Λογοτεχνία. Θα συζητηθεί το βιβλίο “Χρόνειρα” (εκδ. Πηγή) της συγγραφέως και ο τρόπος με τον οποίο δούλεψε με τα ονειρικά της διηγήματα! […]

The post Δωρεάν Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium στο Φεστιβάλ Fantasmagoria appeared first on Mindhack.gr.

]]>
H Eυλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας, καθ.δημιουργικής γραφής Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium και Υπ.Διδάκτωρ Α.Π.Θ.), μια εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, σε ένα δωρεάν, ανοιχτό και χορταστικότατο μάθημα συγγραφής για τον ρόλο της Φαντασίας και των Ονείρων στη Λογοτεχνία. Θα συζητηθεί το βιβλίο “Χρόνειρα” (εκδ. Πηγή) της συγγραφέως και ο τρόπος με τον οποίο δούλεψε με τα ονειρικά της διηγήματα!

Ελάτε με τα τετράδια και τις ερωτήσεις σας! Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
_________________
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο e-mail: evlabia_tsireli@yahoo.gr. Στο θέμα του e-mail να αναγράφεται το εξής: “Fantasmagoria-Imaginarium“.
_________________
Βρείτε στο φεστιβάλ το σταντ του Εργαστηρίου Συγγραφής Imaginarium, ενημερωθείτε για το εργαστήρι και κατοχυρώστε μια θέση στα τμήματα του Σεπτέμβρη με προεγγραφή.
Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria | Δείτε την σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook

1&2 Απριλίου, Δημαρχιακό Mέγαρο Θεσσαλονίκης.

The post Δωρεάν Εργαστήρι Συγγραφής Imaginarium στο Φεστιβάλ Fantasmagoria appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82-imaginarium/feed/ 0
Μία Μυητική περιήγηση στο Μαντείο Τροφωνίου http://mindhack.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85/ http://mindhack.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85/#respond Fri, 17 Mar 2017 06:26:57 +0000 http://mindhack.gr/?p=5923 Το Ιχώρ και το Ιδεοθέατρον οργανώνουν Μυητική περιήγηση στο πιο αξιοπερίεργο μαντείο της αρχαιότητος, το Μαντείο Τροφωνίου στην Λιβαδειά. Το Τροφώνιο δεν μοιάζει με κανένα από τα άλλα. Σ΄αυτό δεν έδινε τους χρησμούς κάποια Σίβυλλα ούτε ένας ιερέας βασιζόμενος σε οιωνούς του θεού ούτε καν ελάμβανε ο χρηστηριαζόμενος θεία μυνήματα στον ύπνο του κατά την […]

The post Μία Μυητική περιήγηση στο Μαντείο Τροφωνίου appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Το Ιχώρ και το Ιδεοθέατρον οργανώνουν Μυητική περιήγηση στο πιο αξιοπερίεργο μαντείο της αρχαιότητος, το Μαντείο Τροφωνίου στην Λιβαδειά.

Το Τροφώνιο δεν μοιάζει με κανένα από τα άλλα. Σ΄αυτό δεν έδινε τους χρησμούς κάποια Σίβυλλα ούτε ένας ιερέας βασιζόμενος σε οιωνούς του θεού ούτε καν ελάμβανε ο χρηστηριαζόμενος θεία μυνήματα στον ύπνο του κατά την “εγκοίμηση” του. Η ιδιαιτερότητα του όμως έγκειται στο γεγονός, ότι ήταν “αυτόφωνο” -o χρηστηριαζόμενος μπορούσε δηλαδή να ακούσει ο ίδιος την φωνή του πνεύματος να ομιλεί, χωρίς να είναι σε κατάσταση εγκοιμήσεως, ή μπορούσε ακόμη να δεί φοβερά οράματα, όντας σε πλήρη εγρήγορση!

Το Τροφώνιο Μαντείο βρίσκεται στις παρυφές της Λειβαδιάς, εκεί που αναβλύζουν οι πηγές της Ερκύνας. Η Έρκυνα ήταν νύμφη, φίλη της Περσεφόνης

Συνοδεύουν και Ερμηνεύουν: Στάθης Βαλλάς – Ραδάμανθυς Αναστασάκης – Ευάγγελος Μπεξής – – Ευρυνόμη Γαβρά – Ντορέτα Πέππα. Κρατήσεις θέσεων: 6937392566, 2105237543.

Αρχαιολογικές – Ιστορικές και Μυητικές αναλύσεις καθ’οδόν

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook

The post Μία Μυητική περιήγηση στο Μαντείο Τροφωνίου appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85/feed/ 0