Mindhack.gr http://mindhack.gr Η Σελίδα της Εναλλακτικής Αναζήτησης Fri, 26 May 2017 06:27:33 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Το Φάντασμα του Γκρίνμπριερ – Μία ανεξήγητη υπόθεση http://mindhack.gr/%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%81/ http://mindhack.gr/%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%81/#respond Thu, 25 May 2017 07:29:57 +0000 http://mindhack.gr/?p=6410 Θα μπορούσε ένα πνεύμα, και μάλιστα αυτό του θύματος, να βοηθήσει στο να αποδοθεί δικαιοσύνη; Θα μπορούσε άνετα να αποτελεί ιστορία σε κάποια σειρά μεταφυσικού μυστηρίου, αλλά συνέβη στην πραγματικότητα. Αποτελεί μια μοναδική υπόθεση όχι μόνο για τον Μεταφυσικό Κόσμο, αλλά και για την Ιστορία του Δικαστικού Συστήματος της Αμερικής. Ποτέ δεν έχει καταγραφεί μια […]

The post Το Φάντασμα του Γκρίνμπριερ – Μία ανεξήγητη υπόθεση appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Θα μπορούσε ένα πνεύμα, και μάλιστα αυτό του θύματος, να βοηθήσει στο να αποδοθεί δικαιοσύνη; Θα μπορούσε άνετα να αποτελεί ιστορία σε κάποια σειρά μεταφυσικού μυστηρίου, αλλά συνέβη στην πραγματικότητα. Αποτελεί μια μοναδική υπόθεση όχι μόνο για τον Μεταφυσικό Κόσμο, αλλά και για την Ιστορία του Δικαστικού Συστήματος της Αμερικής. Ποτέ δεν έχει καταγραφεί μια υπόθεση σαν αυτή, στην οποία το Φάντασμα μιας γυναίκας βοήθησε να λυθεί ένας φόνος και να καταδικαστεί ο δολοφόνος.

Για την ιστορία, η υπόθεση πέρασε από δίκη, κατά την οποία καταθέσεις που αφορούσαν τις εμφανίσεις ενός πνεύματος, καταγράφηκαν για πρώτη φορά στα πρακτικά. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί την μοναδική υπόθεση όπου η κατάθεση ενός πνεύματος λήφθηκε υπ’ όψιν και βοήθησε στην καταδίκη του δολοφόνου. Και πόσο μάλλον όταν το πνεύμα αυτό ήταν το θύμα το ίδιο.

Το “Φάντασμα του Γκρίνμπριερ”, όπως ήταν γνωστό, ήταν το πνεύμα της Έλβα Ζόνα Έσθερ Σου, η οποία ζούσε κοντά στο Γκρίνμπριερ της Δυτικής Βιρτζίνιας (βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της Δυτικής Βιρτζίνιας και αποτελεί Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο. Σήμερα διαθέτει πολυτελή εγκαταστάσεις φιλοξενίας τουριστών από το 1778 καθώς και φυσικές πηγές μεταλλικού νερού τα οποία έγιναν γνωστά πριν από 235 χρόνια), μαζί με τον σύζυγο της. Η Ζόνα (σύμφωνα με το όνομα με το οποίο καταγράφηκε στα πρακτικά) φέρεται να γεννήθηκε το 1873, αλλά τα αρχεία δίνουν άλλες ημερομηνίες. Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή της. Το 1895, φέρεται να κυοφορούσε ένα νόθο παιδί το οποίο και γέννησε μέσα στην ίδια χρονιά. Τον Οκτώβριο του 1896, συνάντησε για πρώτη φορά τον μέλλον σύζυγο της Εράσμους ή Έντουαρντ Στρίμπλινγκ Τράουτ Σου. Ήταν ένας περιπλανητής, ο οποίος μετακόμισε στο Γκρίνμπριερ για να εργαστεί ως σιδηρουργός και να αρχίσει την νέα του ζωή. Έπιασε δουλειά στο μαγαζί του Τζέιμς Κρούξχανς, το οποίο βρισκόταν λίγο έξω από το παλιό Midland Trail. Οι δρόμοι τότε δεν ήταν ασφαλτοστρωμένοι και έτσι η μετακινήσεις γινόντουσαν με τα κάρα, δηλαδή άλογα και βοοειδή, άρα και περισσότερη δουλειά για τον Τράουτ Σου.

Οι δυο τους λοιπόν, γρήγορα συμπάθησαν ο ένας τον άλλον και σύντομα, στις 26 Οκτωβρίου του 1896 παντρεύτηκαν. Φυσικά, η μητέρα της Ζόνα, η Μαίρη Τζέην Ρόμπινσον Έσθερ, δεν συμπάθησε καθόλου τον γαμπρό της και δεν το έκρυψε ποτέ, καθώς δεν της άρεσε το γεγονός ότι η κόρη της παντρεύτηκε έναν άγνωστο. Εξ’ αρχής η μητέρα της “ένιωθε” πως κάτι δεν ήταν σωστό με τον γαμπρό της. Και ίσως το μητρικό της ένστικτο να είχε δίκιο.

Οι δύο τους έζησαν μαζί σαν σύζυγοι για τους επόμενους μήνες. Ώσπου στις 23 Ιανουαρίου 1897, το πτώμα της Ζόνα βρέθηκε από ένα έγχρωμο αγοράκι, τον Άντυ Τζόουνς, το οποίο είχε σταλθεί από τον Σου με εντολή να ρωτήσει την Ζόνα αν ήθελε κάτι να της φέρει από το μαγαζί. Ο Άντυ βρήκε την νεκρή Ζόνα ξαπλωμένη στο πάτωμα, τεντωμένη με τα πόδια της ενωμένα, το ένα της χέρι να βρίσκεται στο πλάι της ενώ το άλλο να βρίσκεται απέναντι από το σώμα της και το κεφάλι της ελαφρά στραμμένο στη μία πλευρά. Τα μάτια της ήταν ορθάνοιχτα και κοιτούσαν στο κενό. Το αγοράκι, σοκαρισμένο από το θέαμα, έτρεξε στην μητέρα του και της τα μαρτύρησε.

Μέσα στην επόμενη ώρα, εμφανίστηκε ο τοπικός ιατρός και ιατροδικαστής Δρ. Τζωρτζ Ναπ. Μέχρι όμως να έρθει ο Ναπ στο σπίτι, ο Σου είχε ήδη πάρει το πτώμα της Ζόνα και το είχε ανεβάσει στον επάνω όροφο και το είχε ντύσει με επίσημα κυριακάτικα ρούχα. Σε αντίθεση με την παράδοση της Κοινότητας, την έντυσε ο ίδιος, ενώ θα έπρεπε μια κοπέλα της Κοινότητας να πλυθεί πρώτα και να ντυθεί για να προετοιμαστεί για την κηδεία της. Της έβαλε ένα φόρεμα με μακρύ λαιμό και με σφιχτό κολάρο το οποίο ασφαλίστηκε με μια μεγάλη κορδέλα, και ένα βέλο να καλύπτει το πρόσωπο της. Ενώ ο Ναπ προσπαθούσε να βγάλει άκρη με τα αίτια θανάτου της κοπέλας, ο Σου δεν έφυγε στιγμή από κοντά της, έχοντας την αγκαλιά, με το κεφάλι της και το επάνω σώμα της επάνω του, κλαίγοντας με αναφιλητά.

Επειδή ο Σου επέδειξε μεγάλη θλίψη, ο Ναπ έκανε μια βιαστική εξέταση. Παρατήρησε πως υπήρχαν ελαφριοί αποχρωματισμοί στην δεξιά πλευρά του λαιμού της Ζόνα και στο δεξί της μάγουλο. Όταν προσπάθησε να εξετάσει το πίσω μέρος του λαιμού της, ο Σου ξέσπασε σε τόσο έντονες διαμαρτυρίες ώστε ο Ναπ τελείωσε γρήγορα την εξέταση του και έφυγε βιαστικά. Αρχικά, ο Ναπ ανακοίνωσε πως ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από “ατελείωτη λιποθυμία” ενώ στη συνέχεια, κατέγραψε επίσημα την αιτία ως “εγκυμοσύνης”. Σε αυτό το σημείο όμως δεν είναι γνωστό αν όντως η Ζόνα ήταν έγκυος ή όχι. Για δύο εβδομάδες, πριν του θανάτου της κοπέλας, ο Σου συμπεριφερόταν άσχημα στη Ζόνα για ένα “πρόβλημα” που δεν έχει όμως από τότε αποκαλυφθεί. Την εποχή εκείνη, η πιο συνηθισμένη αιτία για το θάνατο νεαρών γυναικών ήταν οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, και ίσως στην προκειμένη περίπτωση ο Ναπ να κατέφυγε σε αυτή καθώς δεν είχε άλλα στοιχεία στα χέρια του, πιο συγκεκριμένα. Η επόμενη του κίνηση ήταν να σταλθεί κάποιος να ειδοποιήσει τους γονείς της αλλά τα νέα του θανάτου γρήγορα διαδόθηκαν στην Κοινότητα. Αργά το απόγευμα, δύο νεαροί άντρες οι οποίοι ήταν φίλοι της Ζόνα, προθυμοποιήθηκαν να ενημερώσουν την οικογένεια της, η οποία ζούσε σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στη πόλη Rainelle. Όταν έμαθαν τα μαντάτα, η μητέρας της αμέσως σκοτείνιασε στην όψη και η μόνη της κουβέντα ήταν “Ο Διάβολος την σκότωσε”.

Το σώμα της κοπέλας ήταν ξαπλωμένο για την αγρυπνία. Γείτονες που παραβρέθηκαν για να υποβάλλουν τα σέβη τους, παρατήρησαν μια παράξενη συμπεριφορά από τον Σου. Από την συντριπτική κατάθλιψη άλλαξε στην μανιακή ενεργειακή ταραχή. Δεν ήθελε κανέναν κοντά στη Ζόνα. Είχε τοποθετήσει ένα μαξιλάρι στη μία πλευρά του κεφαλιού της και ένα σβώλο από ρούχο στην άλλη μεριά, λέγοντας πως οι φροντίδες αυτές ήταν για να “ηρεμήσει το πνεύμα της καλύτερα”. Όπως και ότι το μαντήλι στο λαιμό της ήταν το αγαπημένο της και ότι η ίδια το ζήτησε στην ταφή της να το φοράει. Παρόλα αυτά, όταν ήρθε η ώρα να μετακινηθεί το σώμα της για το κοιμητήριο, ο κόσμος παρατήρησε μια χαλαρότητα στο κεφάλι της.

Η μητέρα της πήρε το σεντόνι μέσα από το φέρετρο της Ζόνα και αργότερα προσπάθησε να το επιστρέψει πίσω στον Σου, ο οποίος αρνήθηκε. Παρατήρησε πως είχε μια παράξενη μυρωδιά και προσπάθησε να το πλύνει. Το νερό έγινε κόκκινο και όταν πήγε να πετάξει από την λεκάνη το νερό, αυτό επανήλθε. Το σεντόνι όμως έγινε ροζ. Προσπάθησε να το βράσει και να το απλώσει έξω για μερικές μέρες, αλλά ο λεκές παρέμεινε. Για την ίδια ήταν ένα σημάδι ότι η κόρη της ήρθε αντιμέτωπη με μοίρα άδικη. Προσευχήθηκε η κόρη της να επιστρέψει από τους νεκρούς και να της αποκαλύψει την αλήθεια για το πως πέθανε. Πιο συγκεκριμένα, όπως ομολόγησε η ίδια, ήθελε η Ζόνα να της “καταδώσει” τον Σου, καθώς τον υποπτευόταν για την δολοφονία της. Οι προσευχές της εισακούστηκαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την τέταρτη νύχτα, η Ζόνα εμφανίστηκε στη μητέρα της και την ξύπνησε από τον ύπνο της, περιγράφοντας της με λεπτομέρειες την δολοφονία της. Είπε πως ο Σου ήταν σκληρός και βίαιος. Της επιτέθηκε εξοργισμένος επειδή πίστευε πως δεν είχε μαγειρέψει κρέας για βραδινό, και της έσπασε το λαιμό. Και για να της το αποδείξει, το πνεύμα γύρισε το κεφάλι της εντελώς (ναι σαν το κοριτσάκι του Εξορκιστή).

Η μητέρας της κατέφυγε στον εισαγγελέα Τζον Άλφρεντ Πρέστον και απαίτησε να γίνει έρευνα. Ήταν απίθανο να συμφωνήσει απλά από την ιστορία ενός πνεύματος. Αλλά η Κοινότητα συνέχιζε να ψιθυρίζει για τον μυστηριώδη θάνατο της κοπέλας, την παράξενη εμφάνιση του πτώματος της και την παράξενη συμπεριφορά του άντρα της. Ο εισαγγελέας ζήτησε την εκταφή του πτώματος. Ο Σου έντονα αντέδρασε απέναντι σε αυτό, και δημόσια δήλωσε πως ήξερε πως θα συλληφθεί “Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι το έκανα εγώ”. Όντως συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία. Βέβαια ο ίδιος δήλωσε αθώος. Ενώ περίμενε στην φυλακή για το δικαστήριο, πληροφορίες ήρθαν στο φως για το δυσάρεστο παρελθόν του. Ήταν δυο φορές παντρεμένος πριν. Κακοποίησε την πρώτη του γυναίκα και την ανάγκασε να χωρίσουν με το να πετάει τα πράματα της από το σπίτι. Η δεύτερη του γυναίκα πέθανε κάτω από μυστηριώδη συνθήκες από βαρύ τραύμα στο κεφάλι, σύμφωνα με διαφορετικές αναφορές, από πτώση ή από πέτρα που έπεσε επάνω της.

Στη φυλακή, ο Σου ομολόγησε πως ήθελε να έχει 7 συζύγους, και καθώς η Ζόνα ήταν η 3η και ήταν μόλις 35 χρονών, ήταν σε πολύ καλό δρόμο στο να υλοποιήσει τις προσδοκίες του. Επανέλαβε βέβαια πως η ενοχή του δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Αναρωτιόταν μάλιστα πως κανένας δεν υποπτεύτηκε το 11χρονο αγόρι, τον Άντυ. Παρά το γεγονός ότι όλες οι αποδείξεις είναι περιστασιακές (στην σύγχρονη εποχή, μια τέτοια υπόθεση δεν υπήρχε περίπτωση να δοκιμαστεί σε δίκη), η δίκη τελικά έγινε στα τέλη του Ιουνίου. Πολύς κόσμος κατέθεσε εναντίον του Σου. Η ιστορία της Ζόνας, μέσω της μητέρας της φυσικά, ήταν απαράδεκτη σαν αποδεικτικό στοιχείο γιατί ήταν μια έμμεση μαρτυρία. Ωστόσο, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στο θέμα όταν καλέστηκε στο βήμα, πιθανά για να δείξουν ότι δεν είναι ισορροπημένη και ότι είναι τρελή. Η Έσθερ αφηγήθηκε τον ισχυρισμό του πνεύματος ότι ο λαιμός της Ζόνα “συμπιέστηκε στον πρώτο σπόνδυλο” από τον Σου. Ο ίδιος, όταν καλέστηκε στο βήμα, με πάθος αρνήθηκε τα όσα τον κατηγορούσαν. Δεν είχε καμία χρησιμότητα. Οι ένορκοι γρήγορα τον βρήκαν ένοχο αλλά ψήφισαν υπερ ισόβιας φυλάκισης από τον θάνατο δια απαγχονισμού, λόγω της περιστασιακής φύσης των στοιχείων.

Η ετυμηγορία δεν ικανοποίησε πολλούς στο Γκρίνμπριερ. Μια γιορτή λιντσαρίσματος έγινε στις 11 Ιουλίου αλλά ματαιώθηκε. Ο Σου μεταφέρθηκε στις Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας στο Μάουντσβιλ. Πέθανε στις 13 Μαρτίου 1900, πιθανά από κάποια επιδημία από τις τότε αρρώστιες που υπήρχαν στην Κοινότητα εκείνη την εποχή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά ή κάποια καταγραφή για το τι απέγιναν τα λείψανα του. Σήμερα υπάρχει μια ιστορική επιγραφή κοντά στο Γκρίνμπριερ σχετικά με την υπόθεση.

«Ενταφιασμένη στο κοντινό νεκροταφείο είναι η Ζόνα Έσθερ Σου. Ο θάνατος της το 1897 θεωρήθηκε φυσικός μέχρι που το πνεύμα της εμφανίστηκε στη μητέρα της, για να περιγράψει το πως σκοτώθηκε από τον άντρα της Έντουαρντ. Η αυτοψία στο εκταφιασμένο σώμα της πιστοποίησε τα λεγόμενα του πνεύματος. Ο Έντουαρντ, βρέθηκε ένοχος για την δολοφονία, και καταδικάστηκε στις κρατικές φυλακές. Η μόνη γνωστή υπόθεση της οποίας η κατάθεση από πνεύμα βοήθησε στη καταδίκη ενός δολοφόνου.»

Παρά την απόφαση, πολλές ερωτήσεις παραμένουν σχετικά με την υπόθεση. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Σου δολοφόνησε όντως την γυναίκα του πάνω σε κρίση οργής και μετά επεδίωξε να συγκαλύψει το φόνο. Έπειτα, υπήρχε μια υποψία από τους κατοίκους ότι η Ζόνα πέθανε από φυσικά αίτια και ότι η μητέρα της έσπασε το λαιμό της για να παγιδεύσει τον Σου που τόσο τον μισούσε. Βέβαια, από την άλλη, λεγόταν πως η Ζόνα ήταν έγκυος με ένα άλλο νόθο παιδί (πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει τον γρήγορο γάμο της με τον Σου), και ο Ναπ προσπαθούσε να κάνει έκτρωση στη Ζόνα με αποτέλεσμα όμως να την σκοτώσει. Ο λαιμός της έσπασε για να το συγκαλύψει. Ή ότι ο Σου σκότωσε την Ζόνα όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος από κάποιον άλλον. Υπήρχαν και ιστορίες που έλεγαν πως ο σωρός από ρούχα δίπλα στο κεφάλι της, ήταν μέσα το νεκρό μωρό της, αλλά η αυτοψία αργότερα δεν έδειξε κάτι σχετικά με εγκυμοσύνη. Και όπως αρκετοί θα σκεφτήκατε, ιστορίες ότι η Έσθερ δεν είδε ποτέ το πνεύμα της κόρης της, επίσης κυκλοφόρησαν. Λέγεται ότι πιθανά να το κατασκεύασε όλο αυτό για να επικυρώσει τις υποψίες της και να μπορέσει να ζητήσει μια εκταφή για να γίνει έρευνα. Είναι όντως παράξενο, πως το πνεύμα μια νεαρής κοπέλας του χωριού, θα μπορούσε να πει “συμπιέστηκε στον πρώτο σπόνδυλο” από το να πει απλά “έσπασε”. Ίσως κατά τη διάρκεια της δίκης, να είχε μάθει τα αποτελέσματα της αυτοψίας και να έβαλε μέσα στην ιστορία της.

Και τα παράξενα δεν σταματούν φυσικά εδώ. Η ιστορικός Κέϊτι Λέτσερ Λάϊλ , που ερεύνησε την υπόθεση, βρήκε ένα στοιχείο που προσπεράστηκε, και θα μπορούσε να καταδείξει την φτιαχτή ιστορία της Έσθερ. Ο θάνατος της Ζόνα ανακοινώθηκε στην τοπική εφημερίδα (28-1-1897) , ενώ σε διπλανή σελίδα υπήρχε άρθρο όπου έλεγε πως μια υπόθεση δολοφονίας στην Αυστραλία λύθηκε λόγω πολυάριθμου κόσμου που είδε το πνεύμα του δολοφονημένου άντρα να βρίσκεται στο σημείο που πετάχτηκε το πτώμα του. Χρόνια μετά όμως, ένας ετοιμοθάνατος “μάρτυρας” ομολόγησε πως η ιστορία του ήταν κατασκευασμένη, διότι ο δολοφόνος τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει αν αποκάλυπτε την αλήθεια. Η ιστορικός πιστεύει πως η Έσθερ διάβασε την ιστορία και ακολούθησε παρόμοιο μονοπάτι για να πάρει την εκδίκηση της για τον άδικο χαμό της κόρης της. Είναι όμως άγνωστο, αν όντως το έκανε εσκεμμένα ή αν ασυναίσθητα επηρεάστηκε από την ιστορία με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι είδε πράγματι το πνεύμα της κόρης της.

The post Το Φάντασμα του Γκρίνμπριερ – Μία ανεξήγητη υπόθεση appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%81/feed/ 0
Οι Επιθανάτιες Εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-2/ http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-2/#respond Tue, 23 May 2017 08:28:42 +0000 http://mindhack.gr/?p=6400 Υπάρχει ζωή ή συνείδηση μετά τον θάνατον; Τι συμβαίνει από την «άλλη πλευρά»; Μπορεί ο άνθρωπος να κατανοήσει τέτοιου είδους εμπειρίες; Ποιές είναι οι Επιθανάτιες Εμπειρίες που μπορούν  να αλλάξουν τη ζωή σου; Αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν επιστήμονες και ερευνητές από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να μάθουν […]

The post Οι Επιθανάτιες Εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Υπάρχει ζωή ή συνείδηση μετά τον θάνατον; Τι συμβαίνει από την «άλλη πλευρά»; Μπορεί ο άνθρωπος να κατανοήσει τέτοιου είδους εμπειρίες; Ποιές είναι οι Επιθανάτιες Εμπειρίες που μπορούν  να αλλάξουν τη ζωή σου; Αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν επιστήμονες και ερευνητές από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να μάθουν την αλήθεια που κρύβεται εδώ και αιώνες, για να λύσουν αυτό το άλυτο και μεγαλειώδες μυστήριο…

Αυτό το μυστήριο λοιπόν αποφάσισε να λύσει ο ερευνητής και δόκτορας της Ψυχιατρικής Ραίημοντ Μούντυ ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως αυθεντία στις μεταθανάτιες εμπειρίες και μας επιβεβαιώνει και ταυτόχρονα αποκαλύπτει μέσα από τις εμπειρίες των ασθενών του ότι πράγματι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατον.

Πρώτα απ όλα, αυτό που είναι τρομερά εντυπωσιακό και συναρπαστικό είναι ότι οι ιστορίες και οι εμπειρίες που θα ακολουθήσουν έχουν τεράστιες ομοιότητες μεταξύ τους και ίσως και στα συναισθήματα των ηρώων, όπου τα πρόσωπα είναι διαφορετικού θρησκευτικού, κοινωνικού και πνευματικού επιπέδου. Είναι εμπειρίες ανθρώπων που επανήλθαν στην ζωή ενώ οι γιατροί τους θεωρούσαν κλινικά νεκρούς.. Είναι εμπειρίες προσώπων που είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, είτε από ασθένεια έφτασαν ένα βήμα πριν τον θάνατον.. Προτού σας διηγηθώ λοιπόν αυτές τις ιστορίες, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι πολλοί από τους ασθενείς του δόκτορα δυσκολεύονταν να εκφράσουν με λέξεις και εκφράσεις την εμπειρία που πέρασαν, για τον λόγο του ότι ξεπερνά τα όρια της φαντασίας ακόμη και της πείρας που έχει ο άνθρωπος στην «πραγματική» ζωή του.. Γι αυτό τον λόγο θα προσπαθήσω να διατυπώσω όσον τον δυνατόν γίνεται καλύτερα τις περιγραφές από τις εμπειρίες που είχαν οι ασθενείς.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με μια γυναικά που μπήκε εκτάκτως στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής προσβολής, όπου την επόμενη μέρα το πρωί ένοιωσε ξαφνικούς και δυνατούς πόνους στο στήθος με αποτέλεσμα να κοπεί η ανάσα της και η καρδιά της να σταματήσει! Καθώς η νοσοκόμα φώναζε τον γιατρό εκείνη ολοένα και ανυψωνόταν μέχρι που έβλεπε όλο το ιατρικό προσωπικό από το ταβάνι! Ήταν φοβισμένη και ήρεμη ταυτοχρόνως διότι συνέβαινε κάτι τόσο διαφορετικό και «όμορφο»που δεν το είχε ξαναζήσει ποτέ στην ζωή της! Ο γιατρός και οι νοσοκόμες προσπαθούσαν να την επαναφέρουν με το μηχάνημα τραντάζοντας όλο το κρεβάτι και το σώμα της μαζί..ώσπου και τα κατάφεραν! Μία χαρακτηριστική φράση που εκμυστηρεύτηκε η γυναίκα ήταν: Μα γιατί τόση φασαρία εγώ εδώ πάνω ήμουν μια χαρά!

Επίσης, μία γυναίκα του διηγήθηκε πως όταν ήταν στην γέννα του πρώτου παιδιού της, ο γιατρός επειδή είχε χάσει πολύ αίμα πίστευε ότι δεν θα τα καταφέρει. Και είχε απόλυτο δίκιο.. Εκείνη άρχισε να αιωρείται ψηλά μέχρι που έφτασε στο ταβάνι με άλλα πρόσωπα ταυτόχρονα! Συνειδητοποίησε λοιπόν πως αυτά τα άτομα είναι γνώριμα πρόσωπα, αγαπημένα της που έχουν πεθάνει! Αναγνώρισε την αγαπημένη γιαγιά της, μια συμμαθήτρια της από το δημοτικό, συγγενείς φίλους. Πίστευε πως θα την οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό και όμορφο μέρος. Ήδη όμως ένοιωθε όμορφα…

Επιπλέον, ένας άντρας ο οποίος ήξερε ότι είχε πεθάνει διότι έβλεπε το άψυχο σώμα του να κείτεται στο χειρουργικό τραπέζι.. Στην αρχή ένοιωθε κάπως δύσκολα αλλά μόλις αντίκρισε ένα λαμπερό και ισχυρό φως χρώματος λευκό προς κίτρινο ένοιωσε να τον διαπερνά μια απαράμιλλη ζεστασιά και γαλήνη που δεν είχε ξανανιώσει πότε στην ζωή του! Το παράδοξο ήταν πως αυτή η οντότητα αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι είχε «φωνή» όπου τον δοκίμαζε με αγάπη και στοργή αν ήταν έτοιμος να πεθάνει. Δεν ήταν όμως…
Μία ενδιαφέρουσα ιστορία ήταν μιας κοπέλας όπου είδε αυτήν την απαστράπτουσα και φωτεινή ύπαρξη να της μιλάει και ρωτώντας την: Τι έχεις να μου δείξεις από την ζωή σου; Μονομιάς ολόκληρη η ζωή της πέρασε από τα μάτια της σαν κινηματογραφική ταινία!! Είδε τον εαυτό της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι παίζοντας στα λασπόνερα με τους φίλους της, το πρώτο της φιλί, την αποφοίτηση της από το Πανεπιστήμιο μέχρι και όταν ήταν προσκοπίνα στην κατασκήνωση! Ένοιωσε μία ξεγνοιασιά, μία νοσταλγία για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές.. Οι περισσότερες εικόνες ήταν κινούμενες και τρισδιάστατες γεμάτες με αγάπη και κατανόηση.. Με αυτό τον τρόπο της έδειξε πόσο σημαντική είναι η αγάπη στην ζωή μας αλλά και η γνώση που αποκτούμε από τις εμπειρίες μας γι αυτό πάντα πρέπει να επιδιώκουμε να μαθαίνουμε και να αγαπάμε περισσότερο…

Ακόμη μία διαφορετική διήγηση που έγινε από έναν νεαρό που πολέμησε και υπηρέτησε στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου έφτασε πάρα πολύ κοντά στον θάνατο.. Δέχτηκε έξι σφαίρες οπλοπολυβόλου, όπου χαρακτηριστικά αφηγείται ότι δεν ένοιωσε τίποτα, καθόλου πόνο, μόνο ένα αίσθημα ανακούφισης που γέμισε ολότελα την ψυχή του και μία απόλυτη ηρεμία.. Την στιγμή λοιπόν που χτυπήθηκε προβλήθηκαν από μπροστά του μία σειρά από εικόνες της «περασμένης» ζωής του από όταν ήταν ακόμη βρέφος.. Στιγμές που τις ξαναέζησε χωρίς φόβο και λύπη..Ήταν εικόνες πεντακάθαρες και ολοζώντανες σαν σλάιντς που έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είδε ολόκληρη την ζωή του!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε μία περίπτωση ενός άντρα που «πέθανε» παρόλο που δεν τραυματίστηκε πουθενά. Όταν ήταν στο πρώτο έτος του κολλεγίου του βρήκε δουλειά ως οδηγός μεγάλου φορτηγού. Έχοντας οδηγήσει πολλές ώρες με ένα αρκετά μακρινό ταξίδι μπροστά του, με την κούραση να τον κυριεύει, ένοιωσε τα μάτια του να κλείνουν αργά και βασανιστικά.. Το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ενώ ήταν μεταξύ, ύπνου και ξύπνιου, ήταν ένα σήμα της τροχαίας και έναν εκκωφαντικό θόρυβο από το μπροστινό δεξί λάστιχο του φορτηγού. Λόγω όμως του μεγάλου βάρους του καμιονιού έσπασαν και τα αριστερά λάστιχα. Τότε λοιπόν το καμιόνι μονομιάς αναποδογύρισε και κυλώντας καταπάνω με τρομερή ταχύτητα σε μία γέφυρα! Φόβος διαπέρασε σε ολόκληρο το κορμί του! Το παράδοξο της ιστορίας μας είναι πως καθώς το καμιόνι κυλιόταν προς την γέφυρα ο ήρωας μας ένοιωσε κάτι τόσο παράξενο.. Πέρασαν από το νου του όλες οι μνήμες της ζωής του! Είδε μνήμες από την παιδική του ηλικία, όπως παραδείγματος χάριν είδε τον πατέρα του να περπατάνε μαζί χέρι χέρι στο ακρογιάλι ένα όμορφο πρωινό.. Είδε ένα κόκκινο αυτοκινητάκι που το είχαν αγοράσει οι γονείς του τα Χριστούγεννα που δυστυχώς το είχε σπάσει..Και όταν η μητέρα του πήγαινε μαζί του στο σχολείο φορώντας του ένα κίτρινο αδιάβροχο που το σιχαινόταν και έκλαιγε όποτε το φορούσε..Σκηνές μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν όπου δούλευε σε ένα μπακάλικο για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του πέρασαν γρήγορα σαν αστραπή! Ξαφνικά η αναδρομή σταμάτησε και κοίταζε σαστισμένος το καμιόνι που είχε γίνει χαλκομανία, τσιμπώντας τον εαυτό του με δύναμη για να διαπιστώσει εάν πράγματι είναι νεκρός ή ζωντανός! Ήταν πραγματικά σε μία συναισθηματική υπερδιέγερση!

Διαπιστώνουμε λοιπόν έχοντας διαβάσει όλες αυτές τις ιστορίες των προσώπων αυτών, πως όλες αυτές οι εμπειρίες άλλαξαν ριζικά τις ζωές αυτών των ανθρώπων έχοντας υπ όψιν βέβαια το πόσο όμορφα ένοιωθαν όταν «έφευγαν» με ασφάλεια, ηρεμία και εμπιστοσύνη προς το άγνωστον…

The post Οι Επιθανάτιες Εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-2/feed/ 0
Το αναπάντεχο αστρικό ταξίδι του Robert Allan Monroe http://mindhack.gr/%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9/ http://mindhack.gr/%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9/#respond Thu, 18 May 2017 14:58:46 +0000 http://mindhack.gr/?p=6388 Το αναπάντεχο αστρικό ταξίδι του Robert Allan Monroe: ‘Η αλλαγή που προέκυψε στη ζωή μου δεν ήταν κάτι απλό. Ήταν κάτι με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, καθώς δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τέτοια πράγματα. Τούτη η αλλαγή στη ζωή μου ήταν συμπτωματική κι εξελικτική. Ήταν επαναστατική.’: μας αποκαλύπτει ο ίδιος ο Μονρόε στην […]

The post Το αναπάντεχο αστρικό ταξίδι του Robert Allan Monroe appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Το αναπάντεχο αστρικό ταξίδι του Robert Allan Monroe: ‘Η αλλαγή που προέκυψε στη ζωή μου δεν ήταν κάτι απλό. Ήταν κάτι με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, καθώς δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τέτοια πράγματα. Τούτη η αλλαγή στη ζωή μου ήταν συμπτωματική κι εξελικτική. Ήταν επαναστατική.’: μας αποκαλύπτει ο ίδιος ο Μονρόε στην εισαγωγή του Γ’ βιβλίου του με τίτλο Υπέρτατο Ταξίδι.

Ο συνηθισμένος άνθρωπος και το ασυνήθιστο φαινόμενο

Αναφέρεται στο περιστατικό του 1958 όταν σε ηλικία 43 ετών άρχισε, χωρίς καμία προφανή αιτία και εκούσια προσπάθεια, να εκτοξεύεται από το φυσικό του σώμα δίχως να κοιμάται κι έχοντας πλήρη συνείδηση του τι συνέβαινε. Γνώριζε πως δεν ήταν σίγουρα ένα απλό όνειρο. Τρόμαξε και υπέθεσε ότι ήταν κάποιο είδος ψευδαισθήσεων που προκλήθηκε από κάτι επικίνδυνο, όπως ένας όγκος στον εγκέφαλο, κάποια ψυχική ασθένεια ή ένας επικείμενος θάνατος. Η συνταρακτική αλλαγή που θα άλλαζε ριζικά την αντίληψη του για την Αλήθεια ήρθε χωρίς προετοιμασία. Ήταν η περίοδος της ζωής του που ήταν άκρως απορροφημένος με τη δουλειά και την οικογένεια του. Ο ίδιος ισχυριζόταν πως η υγεία του ήταν καλή, δεν ακολουθούσε καμία φαρμακευτική αγωγή, δεν έπινε αλκοόλ, δεν είχε τάσεις ψυχασθένειας και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με κάποια διανοητική άσκηση εναλλακτικής θρησκείας, ούτε με φιλοσοφίες της Ανατολής. Ήταν ένας απλός άνθρωπος της δυτικής κουλτούρας.

 Το φαινόμενο της «αιώρησης» της ψυχής συνεχίστηκε χωρίς να είναι σε θέση ο ίδιος να το ελέγξει ή να το αποτρέψει. Συνήθως λάβαινε χώρα όποτε ξάπλωνε για να χαλαρώσει, πριν το προπαρασκευαστικό στάδιο του ύπνου, ενώ επαναλαμβανόταν αρκετές φορές εβδομαδιαίως. «Έπλεε» πάνω από το φυσικό του σώμα και πάλευε τρομοκρατημένος με τον αέρα για να επιστρέψει ακαριαία πίσω στην υλική πραγματικότητα. Θυμάται χαρακτηριστικά την αίσθηση παράλυσης και δόνησης στο υλικό του σώμα κι ένα λαμπρό φως που φαινόταν να λάμπει από μια απροσδιόριστη πηγή. Είπε ότι αυτό συνέβαινε για αρκετές μέρες μέχρι να φτάσει να βγει τελείως από το σώμα του (OBE=Out of Body Experience), που ήταν και το αποκορύφωμα.

Η ζωή του Μονρόε 

   Ο Ρόμπερτ Άλλαν Μονρό (30 Οκτωβρίου 1915-17 Μαρτίου 1995) γεννήθηκε στην Ιντιάνα. Μεγάλωσε σε διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών από μία μητέρα φαρμακοποιό που αγαπούσε τη μουσική κι έναν πατέρα Ακαδημαικό. Κατάφερε να αποφοιτήσει μετά από σπουδές στο κράτος του Οχάιο, στη φαρμακευτική, τα αγγλικά, τη μηχανική και τη δημοσιογραφία. Ο Μονρόε είναι ευρύτερα γνωστός ως επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο των media. Είχε εργαστεί ως συγγραφέας, διευθυντής, παραγωγός και χειριστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Πέρασε τα έτη του πολέμου κατασκευάζοντας έναν πρωτότυπο προσομοιωτή πτήσης, έγραφε για τη στήλη της Αεροπορίας στο περιοδικό Argosy και έλαβε θέση εργασίας στον Εθνικό Αεροναυτικό Σύνδεσμο, για τον οποίο παρήγαγε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο “Scramble!”. Στον τρίτο του γάμο απέκτησε την κόρη του Λάουρι, ενώ στον τέταρτο γάμο του , το 1971, γνώρισε τη Νάνσυ με την οποία συνέχισαν μαζί το Ινστιτούτο Μονρόε.

    Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αν ο ίδιος ο Robert Allan Monroe είχε ασχοληθεί με τον εσωτερισμό, τον πνευματισμό, τον αποκρυφισμό ή αν είχε συμμετάσχει σε εταιρείες ψυχικών ερευνών πριν την εμφάνιση των εξωσωματικών του βιωμάτων. Αντιθέτως, στα βιβλία του ο αναγνώστης συνειδητοποιεί πως ο ερευνητής αποτελεί έναν συνηθισμένο άνθρωπο στον οποίο συνέβησε μια υπερβατική εμπειρία «από το πουθενά». Μια μεταφυσική ρωγμή στην καθημερινότητα η οποία τελικά όρισε τον Μονρό ως έναν απ’τους πιο σημαντικούς ευεργέτες και πρωτοπόρους στην «χαρτογράφηση» του αστρικού Κόσμου. Το πρώτο του βιβλίο αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο κλασσικό στον τομέα της αστρικής προβολής.

«Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί, αλλά μπορεί να αλλάξει από τη μια μορφή στην άλλη.» Albert Einstein

   Ο Μονρόε θεωρούσε πως η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση της ανθρωπότητας είναι πως έχει περιορισμούς. Υπερβαίνοντας  το φόβο του θανάτου και του αγνώστου, μετά από ένα χρόνο ακούσιων εξωσωματικών εμπειριών, ο Μονρόε προσπάθησε να συλλέξει πληροφορίες για το ‘άγνωστο’ φαινόμενο που είχε γίνει πια μέρος της καθημερινότητας του και το οποίο ήθελε να κατανοήσει όσο καλύτερα μπορούσε. Ένιωθε μοναξιά που δεν μπορούσε να μοιραστεί το αλλόκοτο βίωμα του κι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε άλλο να το διαχειριστεί. Έτσι, παράλληλα με τη RAM Enterprises που είχε δημιουργήσει το 1953, μια εταιρία που παρήγαγε ραδιοφωνικά προγράμματα δικτύου, άρχισε να καταπιάνεται με ένα ερευνητικό και αναπτυξιακό τμήμα που ίδρυσε μυστικά μετά από λίγα χρόνια, ως αφορμή για την μελέτη των συνταρακτικών εμπειριών που του συνέβαιναν. Το τμήμα δεν επικεντρώθηκε απλώς στα μυστήρια του ύπνου αλλά στη φύση της Συνείδησης και το πως εκείνη επιδρούσε στα διάφορα ηχητικά ερεθίσματα. Αργότερα το τμήμα έγινε αυτόνομο, απέκτησε φήμη και πολλούς εθελοντές, ονομάστηκε Ινστιτούτο Μονρόε και λειτουργεί ακόμα και σήμερα στη Βιρτζίνια.

Ινστιτούτο Μονρόε (Ι.Μ.) 

Οι ασκήσεις του Ινστιτούτου που είχε ιδρύσει αφορούσαν στην πρόκληση εκούσιων εξωσωματικών εμπειριών, στα διαυγή όνειρα, στη περιθανάτια εμπειρία (όρος που καθιέρωσε ο δρ Ρέυμοντ Μούντυ για τους ασθενείς εκείνους που βίωναν προσωρινά το διαχωρισμό της συνείδησης τους από το υλικό τους σώμα, λόγω κάποιου ατυχήματος  ή  κωματώδους κατάστασης κλπ),  στις διάφορες καταστάσεις του ύπνου, στον συγχρονισμό των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων μέσω ηχητικών συχνοτήτων (Hemi-Sync) κι όποια άλλη υποσυνείδητη δραστηριότητα οδηγούσε τον ανθρώπινο νου σε μια αυθεντική ‘’Διαφορετική Υπερθέαση’’ του κόσμου. Μέχρι το 1980, o μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός του Ινστιτούτου Μονρόε είχε καταφέρει να αποκτήσει φήμη και πολλούς εθελοντές ενώ συνέβαλε σημαντικά στην αποδοχή του όρου «εξωσωματική εμπειρία» από την επιστημονική κοινότητα και την ανθρωπότητα γενικότερα. Αναπτύσσοντας και εμπλουτίζοντας πειραματικές μεθόδους εστίαστης του νου μέσω της αυθυποβολής, κατόρθωσε να εντρυφήσει με επιστημονικό/πειραματικό τρόπο στις κλειδωμένες πνευματικές δυνάμεις του εγκεφάλου.

Ινστιτούτο Μονρόε (2010)

Ο χριστιανός μυστικιστής Εμάνουελ Σβέντενμποργκ (1688-1772), που χώρισε την αστρική προβολή σε τρία επίπεδα.

Ήταν η επαναστατική εποχή στο χώρο του επιστήμης του μεταφυσικού, όταν είχαν αρχίσει να έρχονται στο φως οι πρωτοπόρες ανακαλύψεις των αντισυμβατικών επιστημόνων, ερευνητών, παραψυχολόγων και πνευματιστών γύρω απ’τα ψυχικά φαινόμενα. Μερικοί απ’αυτούς ήταν ο Γούλιαμ Μπάρετ(1844-1925), ο ιδρυτής της Εταιρείας Ψυχικών ερευνών του Λονδίνου, ο μυστικιστής Γεώργιος Γκουρτζίεφ (1877-1949), που πίστευε πως ο άνθρωπος ζει μέσα σε μια μακάρια ύπνωση και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να έχει πλήρη συνείδηση του εαυτού του, ο Συλβάν Μαλντούν (1903-1971), ο οποίος μπορούσε να εγκαταλείπει το σώμα του με τη θέληση του απο μικρή ηλικία, ο Ρόμπερτ Κρούκαλ (1890-1981), ο οποίος κατηγοριοποίησε τις εξωσωματικές εμπειρίες, ο Κάρλις Όσις (1917-1997), η αυθεντία στις μελέτες των περιθανάτειων εμπειριών, η Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831-1891) η διάσημη πνευματίστρια που κατόρθωσε να χαρίσει στους δυτικούς τη σοφία/μαγεία της Ανατολής και πολλοί άλλοι.

«Η άλλη πλευρά δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα παράξενο και τρομακτικό μέρος που βρίσκεται πέρα από τη φαντασία μας, από τη στιγμή που είναι σε απόσταση μόνο μιας ΄φάσης’. Το μόνο που απαιτείται είναι μια λεπτή αλλαγή στην αντίληψη.» (Ε. Α. Καλιφόρνια, συμμετέχων σε πρόγραμμα του Ι.Μ.)

   Ο Μονρόε ισχυρίζεται πως το κλειδί για να καταφέρει κανείς να εξερευνήσει κανείς τα αστρικά πεδία και τα μυστικά του σύμπαντος είναι η πίστη στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η σταδιακή αποβολή του φόβου και η εξοικείωση με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι πολλά παραπάνω από ένα υλικό σώμα. Η επιβίωση του Εαυτού του μετά το θάνατο είναι μια φυσική και αυτόματη διαδικασία συνέχισης και ροής, κι ο άνθρωπος αποτελεί μια νοημοσύνη που θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται μέχρι να εξελιχθεί και να μεταβεί σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης.

Τα τρία βιβλία του Robert Allan Monroe στα οποία περιγράφονται τα αστρικά του βιώματα πέρα απ’το χωροχρόνο. Το ‘Ultimate Journey’ μπορεί να το βρει κανείς στα ελληνικά απ’τις εκδόσεις Έσοπτρον. Το ‘Υπέρτατο Ταξίδι’ γράφτηκε σε μία περίοδο όταν η γυναίκα του, Νάνσυ, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο κι έτσι ο συγγραφέας εργαζόταν πυρετωδώς πάνω στις αστρικές εξερευνήσεις του και στην ταυτόχρονη καταγραφή τους στο βιβλίο του. Ήθελε να αξιοποιήσει κάθε λεπτό μαζί της στον υλικό κόσμο και να τη βοηθήσει μετά θάνατον με τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις του. Στο τελευταίο αυτό βιβλίο ο συγγραφέας φτάνει πιο μακριά από ποτέ.

   «Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο της ανθρώπινης εξέλιξης.» Robert A. Monroe

Αστρική προβολή, αστρικό πεδίο και αστρικές Οντότητες

Σύμφωνα με τον Donald Tyson, δεν υπάρχει ‘μέσα’ ή ‘έξω’ απ’το μυαλό. Ο αστρικός κόσμος είναι οι επεκτάσεις της ίδιας της ψυχής. Δεν είναι απομονωμένος απ’τον φυσικό, αλλά αντιθέτως μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτόν καθώς και οι δύο αποτελούν επίπεδα του νοητικού επιπέδου που καταλαμβάνει η συνείδηση. Ο νους δημιουργεί το σώμα, το χώρο και το χρόνο κι ο θάνατος αποτελεί μια αναπόφευκτη εξελικτική διαδικασία. Απ’τους σαμάνους των παλιών καιρών, τους αγίους των θρησκειών, τους διδασκάλους της αρχαιότητας, τους ήρωες των μυθολογιών και τις μάγισσες του μεσαίωνα που κατόρθωναν και ‘ξεγελούσαν το θάνατο’ περιφερόμενοι στα διάφορα πνευματικά βασίλεια, διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι είχαν απ’την αρχή του χρόνου την πεποίθηση μιας ψυχής ξέχωρης απ’το υλικό σώμα-δοχείο. Η ψυχή είναι μια άμορφη ενέργεια που μπορεί να αλλάζει μορφή στο αστρικό πεδίο, να μετακινείται ελεύθερα από τη μια άκρη του σύμπαντος στην άλλη μονάχα με τη δύναμη της σκέψης, και να συνεχίζει να υπάρχει μετά την αποσύνθεση του υλικού σώματος ως κάτοικος μιας λεπτοφυέστερης και πιο ολοκληρωμένης πραγματικότητας. Η αστρική προβολή, δεν είναι άλλο, πέρα από ένα συνειδησιακό ‘πέταγμα’ προς μια άλλη πτυχή της αντίληψης. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ψυχή είναι ένα δέντρο, τα κλαδιά του οποίου είναι τα αστρικά βασίλεια ή αλλιώς οι διάφορες θεάσεις της πραγματικότητας της.

 Σύμφωνα με τον Charles Webster Leadbeater (1854-1934), καθώς και άλλους θεοσοφιστές της ίδιας γενιάς, το αστρικό επίπεδο ονομαζόταν αστρικό φως και χωριζόταν σε επτά επίπεδα. Δεν βρίσκονταν ‘πάνω’ ή ‘κάτω’ απ’τον υλικό κόσμο αλλά μέσα σε εκείνον λειτουργώντας απλώς σε διαφορετικές ταχύτητες δόνησεις. Στα αστρικά μέρη με υψηλότερες δονήσεις  ο ταξιδευτής βιώνει ελευθερία και χαρά, ενώ στα κατώτερα επίπεδα η πραγματικότητα γίνεται αντιληπτή ως κάτι σκιώδες και πυκνό ενώ το αστρικό σώμα δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία. Θα μπορούσε η ‘ανθρώπινη έννοια της κόλασης’ να ταιριάζει με έναν τέτοιο υποδεέστερο αστρικό κόσμο.

 Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μονρό, το «Υπερπέραν» μπορεί να χαρτογραφηθεί. Κατηγοριοποίησε, λοιπόν, κι εκείνος το αστρικό πεδίο σε Εστιάσεις διευκολύνοντας έτσι τα ταξίδια του. Η τοποθεσία 1 είναι ο υλικός μας κόσμος. Η τοποθεσία 2 είναι ο μη υλικός ιδεοπλαστικός κόσμος στον οποίο δεν υπάρχουν οι κανόνες του χωροχρόνου. Οι δύο αυτοί κόσμοι εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες κυμάτων αλλά μπορούν να αλληλοεπηρεαστούν σε κάποιο βαθμό. Αναλυτικότερα για τοποθεσία 2, περιέχει όλες εκείνες τις καταστάσεις του νου όπως είναι το κώμα, η μέθη, οι παραισθήσεις, η ονειρική διαύγεια, ο διαλογισμός αλλά και τα αστρικά πλάνα που συναντά ο αστρικός ταξιδιώτης ή ο αποθανόν. Περιέχει τα συστήματα πεποιθήσεων, εκείνα, που παγιδεύουν την ανθρώπινη ψυχή καθυστερώντας την εξελικτική της διαδικασία: η κόλαση κι ο παράδεισος των θρησκειών, η νεραιδοχώρα, οι κόσμοι των τεσσάρων στοιχείων ή της φαντασίας κι όλα όσα έχουν δημιουργεί απ’τη συλλογική πίστη των ανθρώπων ανά τους αιώνες κι έχουν αποτυπωθεί στον αστρικό κόσμο.  Ο αποθανόν μπορεί να κατοικήσει εκεί, αφού διασχίσει το ‘πάρκο υποδοχής’ ή αλλιώς σταυροδρόμι του χωροχρόνου, πεποισμένος λανθασμένα πως δεν υπάρχει άλλη αλήθεια παραπέρα. Η τοποθεσία 3 είναι η πιο μακρινή στο γαλαξία. Είναι πιθανότατα η ‘επιστροφή στο σπίτι ή στο Δημιουργό’ όπου ο άνθρωπος φτάνει μόνο όταν είναι η ώρα να μεταβεί σε κάτι που ο Μονρόε αποκαλεί Χάσμα. Αποτελεί κάτι Άγνωστο κι απρόσιτο για τον άνθρωπο όσο βρίσκεται δέσμιος της μετενσάρκωσης. Είναι ο αχαρτογράφητος τόπος όπου καταλήγουν όλες οι χιλιάδες νοημοσύνες που έχει βιώσει ο άνθρωπος κατά το ταξίδι της ζωής κι εξελιγμένες πια παρελαύνουν μαζί στην αρχή του Όλου.

«Εκεί που θα τοποθετήσεις το μυαλό, το σώμα θα ακολουθήσει.» Killen Langer

   Στα εξωσωματικά ταξίδια του, ο Ρ.Α.Μονρόε, επέλεξε πολλές φορές να ακολουθήσει το πρόγραμμα ‘ανεύρεσης και διάσωσης’, ανιχνεύοντας και βοηθώντας τις ψυχές που βρισκόταν στο στάδιο της μετάβασης. Ακόμα, μπορούσε να συναντήσει πρόσωπα που είχαν πεθάνει, ζώα/familiars, άλλους αστρικούς ταξιδιώτες εν ζωή, διδασκάλους του παρελθόντος ή του μέλλοντος, παράξενες οντότητες από άλλους γαλαξίες,  σκεπτομορφές, αστρικούς προστάτες και καθοδηγητές (απ’τους οποίους ίσως κάποιοι να αποτελούσαν προηγούμενες ενσαρκώσεις του). Ο ίδιος ισχυριζόταν πως στην αστρική προβολή, ο ταξιδιώτης κινδυνεύει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς το υλικό του σώμα τον τραβά πίσω στην πραγματικότητα σε καταστάσεις κινδύνου. Έτσι, δεν μπορούσε καμία σκιά ή κακό πνεύμα να τον παγιδεύσει καθώς η θέληση και η σκέψη του ήταν το εργαλείο μετακίνησης του. Συνεπώς, δεν επαναπαύτηκε στην απλή περιπλάνηση σε γήινα περιβάλλοντα αλλά τόλμησε όσο κανένας άλλος να φτάσει κοντά στις ρίζες του αστρικού δέντρου έξω απ’τον ίδιο το Σύμπαν, πλησιάζοντας ακόμα και στο ίδιο το Χάσμα. Ακόμα, η κατάλληλη νηστεία και προετοιμασία του σώματος είναι σημαντική βοήθεια για το αστρικό ταξίδι.

Ο Ρόμπερτ είναι το απόλυτο παράδειγμα πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βιώσει εξωσωματικές εμπειρίες. Είναι ένα γεγονός που μπορεί να μεταβάλλει όλη την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή. Η αστρική προβολή δεν αποτελεί χάρισμα, αλλά μία «κλειδωμένη ανθρώπινη ικανότητα» η οποία στηρίζεται στη λειτουργία της συνείδησης να διευρύνει τα επίπεδα αντίληψης της. Ο ίδιος ήταν ένας απ’τους ελάχιστους «ταξιδιώτες» που κατόρθωσαν να ξεφύγουν απ’τα γήινα δεσμά του νου τους, χαρτογραφώντας τις περιοχές των αστρικών πλάνων. Διέρχισε τα δημιουργήματα της ανθρώπινης φαντασίας πλησιάζοντας Αλήθειες ενός Νου που υπερβαίνει τη νοημοσύνη του φυσικού ανθρώπου (Θεός;).

Τα ταξίδια του Μονρό, δεν είναι απλώς υπερβατικά, μα κρύβουν μεγάλες αλήθειες για την αληθινή φύση και το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Είμαστε μέρη ενός ενιαίου συνόλου και ταυτόχρονα ταξιδευτές μέσα στον ίδιο μας τον Εαυτό.

http://www.monroeinstitute.org/

The post Το αναπάντεχο αστρικό ταξίδι του Robert Allan Monroe appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9/feed/ 0
Διόραση: Μία “ματιά” σε άλλους κόσμους ύπαρξης http://mindhack.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7/ http://mindhack.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7/#respond Thu, 18 May 2017 06:40:04 +0000 http://mindhack.gr/?p=6378 Η Διόραση είναι η ψυχική ικανότητα με την οποία ο κάτοχος της μπορεί, μέσω του ματιού του μυαλού του, να δει ανθρώπους, πράγματα και γεγονότα σε άλλους χρόνους και Πεδία Ύπαρξης. Η αγγλική λέξη “Clairvoyance” σημαίνει “Καθαρή Όραση”. Πολλά Πνευματικά Διάμεσα (mediums) κατέχουν την ικανότητα αυτή, επιτρέποντας τους να δουν και να περιγράψουν, ανάλογα την […]

The post Διόραση: Μία “ματιά” σε άλλους κόσμους ύπαρξης appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Η Διόραση είναι η ψυχική ικανότητα με την οποία ο κάτοχος της μπορεί, μέσω του ματιού του μυαλού του, να δει ανθρώπους, πράγματα και γεγονότα σε άλλους χρόνους και Πεδία Ύπαρξης. Η αγγλική λέξη “Clairvoyance” σημαίνει “Καθαρή Όραση”. Πολλά Πνευματικά Διάμεσα (mediums) κατέχουν την ικανότητα αυτή, επιτρέποντας τους να δουν και να περιγράψουν, ανάλογα την ισχύ της ικανότητα τους, πνεύματα των νεκρών. Η ανθρώπινη Ιστορία είναι πλούσια σε ανθρώπους με αυτή την εξαιρετική ικανότητα.

“Ο Διορατικός είναι απλά ένας άνθρωπος που αναπτύσσει μέσα του την δύναμη να αποκρίνεται σε άλλη οκτάβα εκτός της καταπληκτικής γκάμας των πιθανών δονήσεων, και έτσι επιτρέπει στον εαυτό του να δει περισσότερα από τον κόσμο γύρω του από εκείνους που έχουν πιο περιορισμένη αντίληψη.” – Τσαρλς Ουέμπστερ Λίντμπητερ

Στην Βίβλο, υπάρχει μια αναφορά σε μια γυναίκα η οποία επικαλέστηκε το πνεύμα του προφήτη Σαμουήλ, υπό τις προσταγές του Βασιλιά του Ισραήλ, Σαούλ. Λανθασμένα η “Γυναίκα του Έντορ” (μία από τις πόλεις της Χανάαν ή Καναάν που έπασχε από εξαρτήσεις, από τις οποίες οι Ισραηλίτες δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν. Πρώτη αναφορά γίνεται στο “Βιβλίο του Ιησού του Ναυή” (17:11)), θεωρείται ως Μάγισσα, όπως είναι η συνήθης παρανόηση. Στα Βιβλικά Εβραϊκά ή Αρχαϊκά Εβραϊκά, την περιέγραφαν ως “μια γυναίκα που έχει ένα οικείο πνεύμα”, δηλαδή έναν φύλακα άγγελο ή πνευματικό οδηγό. Όταν ο Βασιλιάς Σαούλ συναντήθηκε με την γυναίκα, παρόλο που προσπάθησε να απαλλαγεί από τέτοιου είδους Διάμεσα, του περιέγραψε με εξαιρετική λεπτομέρεια όλα όσα έβλεπε: «Θεούς βλέπω να ανέρχονται από τη γη. Ένας άνδρας γηραιός ήρθε και  καλυμμένος με λευκό μανδύα είναι». Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, αυτός ήταν ο Προφήτης Σαμουήλ με τον οποίο μίλησε ο Βασιλιάς, μέσω της διορατικής ικανότητας της γυναίκας.

Εκτός δεν θα μπορούσε να μείνει το διορατικό όραμα του Ησαΐα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά οράματα της Βίβλου. Σύμφωνα με τα γραπτά, τη χρονιά που ο Βασιλιάς Οζίας πέθανε (βιβλικό πρόσωπο του Βασιλείου του Ιούδα, ο οποίος αναφέρεται και ως Αζαρίας), ο Ησαΐας είδε τον Κύριο να κάθεται σε θρόνο, σε όλη του τη Δόξα, έχοντας δίπλα του ένα Σεραφείμ. Μέσα από το όραμα του, ο Ησαΐας αντιλήφθηκε την αδυναμία του και τη μοχθηρία του, και μέσα από την θεϊκή κάθαρση, ήταν έτοιμος να διαδώσει το μήνυμα του Θεού στο λαό του Ισραήλ.

Η Διόραση όμως δεν είναι μια απλή εξωαισθητήρια ικανότητα, όπως παρουσιάζεται στις ταινίες. Σύμφωνα με τον William E. Buttler, η Διόραση διακρίνεται σε Ψυχολογική, Χωρική, Αστρική και Αληθώς Πνευματική. Βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις τείνει να την συνδυάζει με τη Διοσυναίσθηση (“Clairsentience” στα αγγλικά είναι η ψυχική ικανότητα της “Καθαρής Συναίσθησης”, της ψυχικής αντίληψης εικόνων, γεύσεων, μυρωδιών, ήχων, συναισθημάτων και φυσικών αισθήσεων). Από την άλλη ο Λούις  Σπένς, αποκρυφιστής ποιητής, συγγραφέας και λαογράφος, διαχωρίζει την ικανότητα να βλέπει κάποιος ανθρώπους και γεγονότα στο παρόν από την ικανότητα να βλέπει κάποιος το παρελθόν. Ο δε παραψυχολόγος και  ψυχοαναλυτής Νάντορ Φόντορ, διακρίνει την Χ-ray Διόραση (μορφή της Διόρασης με την οποία μπορεί κάποιος να βλέπει μέσα από κλειστά ή σφραγιστά αντικείμενα, όπως είναι ένας φάκελος ή ένας πέτρινος τοίχος), την Ιατρική (μορφή της Διόρασης με την οποία μπορεί κάποιος να δει την ασθένεια και μέσα από την αύρα να κάνει διάγνωση. Ο ορισμός αυτός υφίσταται και για την Ιατρική Διοσυναίσθηση), την Περιοδεύον (μορφή Διόρασης επίσης και είναι γνωστή ως “Απομακρυσμένη Όραση” (Remote Viewing), με την οποία κάποιος μπορεί να δει πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα από μεγάλη απόσταση) και την Πλατφορμική (η μορφή αυτή της Διόρασης είναι όταν εκδηλώνεται πάνω σε επιφάνεια υπό την παρουσία κοινού, όπως είναι η Séance).

Υπάρχουν πολύ γνωστές υποθέσεις εκδήλωσης αυτής της ικανότητας, και μια είναι αυτής της 19χρονης Νελ Κρόπσι ή όπως ήταν γνωστή ως “η Όμορφη Νελ”. Η ιστορία ξεκινάει με την εξαφάνιση της στις 21 Νοεμβρίου 1901. Η Νελ ήταν μια όμορφη κοπέλα με καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Ζούσε με την οικογένεια της στην πόλη Ελίζαμπεθ της Βόρειας Καρολίνας και είχε σχεδιάσει να επισκεφθεί τη οικογένεια της πριν τις Ευχαριστίες. Δυστυχώς η κοπέλα ποτέ δεν έφτασε και ο σύντροφος της, ο Τζιμ Γουίλκοξ, ήταν ο τελευταίος που την είδε. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο Τζιμ ομολόγησε πως εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε είχε πάει να την δει στο σπίτι της όπου και τελικά χώρισαν μεταξύ τους.  Ο αδερφός της κοπέλας όμως και ο πατέρας της δεν την είδαν να επιστρέφει. Κατά τις 11 εκείνο το βράδυ, η αδερφή της Νελ την είδε να βρίσκεται στο κήπο του σπιτιού, χωρίς να επιστρέφει μέσα. Αργότερα φαντάστηκε πως γύρισε ήσυχα μέσα αλλά κανείς όμως δεν την βρήκε το επόμενο πρωί. Κατά την ανάκριση, η ιστορία του Τζιμ ήταν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και αργότερα να τον αφήσουν ελεύθερο. Η λύση της υπόθεσης δεν άργησε να έρθει. Στις 6 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στο σπίτι της Νελ εμφανίστηκε ένα Διορατικό Διάμεσο, γνωστή ως Σνελ Νιούμαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ο Τζιμ είχε δολοφονήσει την Νελ με χρήση χλωροφόρμιου για να τυλίξει το σώμα της κοπέλας μέσα σε κουβέρτα και να το οδηγήσει εκτός πολιτείας για να την σκοτώσει και να την πετάξει μέσα σε ένα πηγάδι. Όταν οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν το πηγάδι το οποίο τους είχε υποδείξει η Διάμεσος, δε βρήκαν το πτώμα της κοπέλας, αλλά δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, βρέθηκε μόνο του να επιπλέει στο ποτάμι. Όταν το βρήκαν, το σώμα της κοπέλας ήταν γεμάτο μώλωπες και ύπουλο χτύπημα στο μέτωπο. Ο Τζιμ τελικά συνελήφθη για δεύτερη φορά, και καταδικάστηκε με 15 χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

Στις 10 Αυγούστου 1901, συναντάμε δυο αγγλίδες ακαδημαϊκούς που επισκέφθηκαν τις Βερσαλλίες. Η υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη σχετικά με  Διορατική εκδήλωση.  Η  Έλεανορ Ζουρντέν, κόρη  του εφημέριου του Ντέρμπισαϊρ και η Άννι Μόμπερλι, κόρη του επισκόπου του Σόλσμπερι, έφυγαν από το Γκράντ Τριανόν και ακολουθώντας ένα μεγάλο δρόμο προς το Πετίτ Τριανόν, για μια στιγμή νόμιζαν ότι χάθηκαν. Όπως είπε η Έλεανορ:

“Ακολουθήσαμε εκείνο το μονοπάτι, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό που μάθαμε αργότερα ότι είναι η κύρια είσοδος, είδα μια πύλη που οδηγούσε σε ένα μονοπάτι το οποίο ήταν κάτω από το επίπεδο που βρισκόμασταν, και καθώς ο δρόμος ήταν ανοιχτός και βλέπαμε την είσοδο που χρησιμοποιούνταν, είπα στην Άννι «Λες να δοκιμάσουμε το μονοπάτι; Πρέπει να οδηγεί στο σπίτι». Το ακολουθήσαμε και αρχίσαμε να  νιώθουμε σαν να ζούσαμε μέσα σε ένα όνειρο. Η ατμόσφαιρα ήταν στάσιμη, απόκοσμη και καταθλιπτική. Το περιβάλλον έμοιαζε δυσάρεστο, αφύσικο και επίπεδο, σχεδόν σαν δυσδιάστατη. Διασταυρωθήκαμε με ένα μονοπάτι και μπροστά μας είδαμε ένα κτίριο που αποτελούνταν από κολώνες, οι οποίες στήριζαν την οροφή, να είναι τοποθετημένο πίσω από δέντρα. Είδαμε δυο άντρες που έμοιαζαν με κηπουροί, με ρούχα της εποχής και τριγωνικά καπέλα. Μας είπαν να συνεχίσουμε ευθεία. Είδαμε μια γέφυρα και ένα κιόσκι όπου δίπλα καθόταν ένας άντρας με καμπουριαστό καπέλο και μανδύα. Η εμφάνιση του ήταν διαβολική και είχα την αίσθηση πως ενώ δεν κοιτούσε προς το μέρος μας, ήθελα έντονα να τον προσπεράσουμε”.

Οι γυναίκες αργότερα περιέγραψαν σημεία αρχιτεκτονική και το περιβάλλον, που όλα έδειχναν πως όλα χρονολογούνταν κοντά στο 1770, καθώς έπειτα έγιναν αλλαγές σε κάποια σημεία του Πετίτ Τριανόν. Η όλη τους εμπειρία διήρκησε μόλις  μισή ώρα.

Μια παράξενη, αρρωστημένη αλλά και ταυτόχρονα σημαντική υπόθεση Διόρασης είναι αυτή της Πατρίσα Λιστ. Στις 9 Νοεμβρίου 1971, ο λογιστής Τζον Εμίλ Λιστ, μεθοδικά δολοφόνησε την οικογένεια του με το προσωπικό του ημι-αυτόματο περίστροφο και το Κόλτ του πατέρα του. Όσο τα παιδιά έλειπαν στο σχολείο, πυροβόλησε την 46χρονη γυναίκα του Έλεν, στο πίσω μέρος του και την 84χρονη μητέρα του Άλμα πάνω από το αριστερό μάτι. Όταν η κόρη του Πατρίσα (ετών 16) και ο γιος του Φρέντερικ (ετών 13), γύρισαν από το σχολείο, τα πυροβόλησε και τα δυο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά το μεσημεριανό του, πήγε στη τράπεζα, έκλεισε τους λογαριασμούς του δικού του και της μητέρας του, και πήγε να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του μεγαλύτερου γιου του Τζον (ετών 15). Στην επιστροφή, τον πυροβόλησε απανωτά στο θώρακα και στο πρόσωπο.

Η Πατρίσα ήταν να εμφανιστεί στα δοκιμαστικά για ένα θεατρικό του σχολείου, αλλά ο καθηγητής Δράματος, Εντ Ιλιάνο, ανησύχησε που δεν ήρθε. Και ένα παραπάνω γιατί η κοπέλα είχε ομολογήσει στον ίδιο πως ο πατέρας της ήθελε να την σκοτώσει. Ήθελε να πάει στο σπίτι της αλλά με αστυνομική συνοδεία. Στις 7 Δεκεμβρίου, σχεδόν ένα μήνα μετά και μετά από αναφορές γειτόνων οι οποίοι παρατήρησαν πως τα φώτα της έπαυλης ήταν όλη μέρα αναμμένα, οι αστυνομικές αρχές πήγαν στο σπίτι. Δεν βρήκαν κανέναν ζωντανό μέσα και μετά από έρευνα βρήκαν τα πτώματα των παιδιών και της γυναίκας του μέσα σε υπνόσακους στη σάλα χορού της έπαυλης και της μητέρα του στη σοφίτα του διαμερίσματος της. Μετά από 18 χρόνια, ο Τζον Λιστ συνελήφθη (παρόλο που είχε αφήσει σημείωμα 5 σελίδων όπου ομολογούσε τις πράξεις του) έπειτα από την μετάδοση της ιστορίας του εγκλήματος του στην εκπομπή “America’s Most Wanted”. Καταδικάστηκε πεντάκις ισόβια για πενταπλή δολοφονία πρώτου βαθμού, χωρίς όρους αποφυλάκισης. Πέθανε στις 21 Μαρτίου 2008.

Αλλά άλλες δυνάμεις βοήθησαν στον εντοπισμό του, παρά την συμπτωματική μετάδοση. Παραμονή της 13ης επετείου της δολοφονίας της οικογένειας Λιστ, η υπόθεση για κάποιο άγνωστο λόγο προκάλεσε πάλι ενδιαφέρον. Ο πρώην ντεντέκτιβ της υπόθεσης, Τζέφρι Πωλ Χάμελ, και πλέον εργαζόμενος στη Μείζων Μονάδα Εγκλήματος για το γραφείο του Εισαγγελέα. Μέχρι τότε πίστευαν πως ο Τζον Λιστ ήταν νεκρός αλλά ο Τζέφρι πίστευε το αντίθετο καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και αποδείξεις περί του θανάτου του. Αποφάσισε λοιπόν να ζητήσει τη βοήθεια από μια ντεντέκτιβ Διάμεσο Ελίζαμπεθ Λέρνερ, η οποία είχε βοηθήσει στην επίλυση άλλων υποθέσεων. Σύμφωνα με αυτή, ο Τζον ήταν όντως ζωντανός και ταξίδευε από μέρος σε μέρος με λεωφορείο, αλλά όχι μόνος του. Είχε πλέον νέα γυναίκα, η οποία είχε κάποια σύνδεση με τη Βαλτιμόρη και για τον ίδιο είχε κάποιο σημαντικό ρόλο η “Βιρτζίνια”.  Τα οράματα της βγήκαν αληθινά από την στιγμή που ο Τζον έφυγε με το λεωφορείο και ήταν ήδη παντρεμένος με την Ντελόρες, τη δεύτερη γυναίκα του από την Βαλτιμόρη. Πήγαν στην συνέχεια στο Κολοράντο. Η σύλληψη του έγινε στην Βιρτζίνια  όταν τον μαρτύρησε γείτονας.

Πέρα από τις υποθέσεις που αναφέρθηκαν, η Διόραση είναι μια ικανότητα που μπορεί να εκδηλωθεί είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Πολλά παραδείγματα εκδήλωσης της Διόρασης μπορεί να συνδέονται με το εδώ και τώρα, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και με μηχανικούς τρόπους όπως: η χρήση ναρκωτικών ουσιών, θυμιαμάτων και υπνωτισμού, κρυσταλομαντείας και άλλες μέθοδοι. Όσοι ασχολούνται με την Μαγική Τέχνη μπορούν να την επικαλεστούν μέσα από τελετουργικό χορό και τραγούδι. Μπορεί να συμβεί φέρνοντας τον εαυτό του κάποιος σε κατάσταση έκστασης (όπως συμβαίνει με τους Αναστενάρηδες), το οποίο συμβαίνει τελετουργικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, προκαλώντας έντονα διορατικά οράματα. Σύμφωνα με κάποια Διάμεσα, ο καθένας μπορεί να αναπτύξει μια τέτοια ικανότητα μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

The post Διόραση: Μία “ματιά” σε άλλους κόσμους ύπαρξης appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7/feed/ 0
Οι πιο Τρομακτικοί και απόκοσμοι Ινδιάνικοι Μύθοι http://mindhack.gr/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%bf%ce%b9/ http://mindhack.gr/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%bf%ce%b9/#comments Sat, 13 May 2017 07:25:54 +0000 http://mindhack.gr/?p=6338 Οι πιο Τρομακτικοί Ινδιάνικοι Μύθοι: Οι ιστορίες  των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής περιλαμβάνουν θανατηφόρες νυχτερίδες, φρικιαστικά πνεύματα, μάγισσες, δαίμονες και τέρατα. Μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά και λειτουργούν ως προειδοποίηση ότι σκοτεινές δυνάμεις καραδοκούν παντού. Για αυτό καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι. Camazotz: The Death Bat Το  πανίσχυρο υπερφυσικό ον Camazotz ζει στο καταχθόνιο βασίλειο […]

The post Οι πιο Τρομακτικοί και απόκοσμοι Ινδιάνικοι Μύθοι appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Οι πιο Τρομακτικοί Ινδιάνικοι Μύθοι: Οι ιστορίες  των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής περιλαμβάνουν θανατηφόρες νυχτερίδες, φρικιαστικά πνεύματα, μάγισσες, δαίμονες και τέρατα. Μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά και λειτουργούν ως προειδοποίηση ότι σκοτεινές δυνάμεις καραδοκούν παντού. Για αυτό καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι.

Camazotz: The Death Bat

Το  πανίσχυρο υπερφυσικό ον Camazotz ζει στο καταχθόνιο βασίλειο Xibalba, σε ένα σπήλαιο “The House of Bats” και περιβάλλεται από αιμοδιψείς νυχτερίδες βαμπίρ. Το όνομα του σημαίνει “Death Bat”, “Snatch Bat”,”Sudden Bloodletter” και συνδέεται με τον Θάνατο, την Νύχτα και την Καταστροφή. Στο ιερό βιβλίο των Μάγια “Popul Vuh” χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αποκεφαλίσει τον Hunahpú, δίδυμο αδερφό του Xbalanqúe, The Maya Hero Twins. Ξεπερνάει σε μέγεθος τον μέσο άνθρωπο, έχει φτερά νυχτερίδας και δυο χέρια, στο ένα κρατάει ένα κομμένο κεφάλι και στο άλλο ένα μαχαίρι. Συμβολίζει το απόλυτο κακό και κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Κάτω Κόσμο πολεμούσε τους υπόλοιπους θεούς. Έκανε συμφωνία με τους Μάγια να τους δώσει την φωτιά, όμως σε αντάλλαγμα ζήτησε ανθρωποθυσίες. Πίνει αίμα, σκοτώνει ανθρώπους και ζώα και τρομοκρατεί όποιον βρεθεί μπροστά του.

Chenoo: The Ice Giant

Ο Chenoo ήταν κάποτε άνθρωπος, ο οποίος διέπραξε ένα τρομερό έγκλημα και οι θεοί τον καταράστηκαν.  Μετέτρεψαν την καρδιά του σε πάγο και σιγά σιγά μεταμορφώθηκε ολόκληρος σε έναα παγωμένο τέρας που καταβροχθίζει ανθρώπους. Είναι πάντα πεινασμένο, βγάζει διαπεραστικούς ήχους, χειρότερους από λιοντάρι που βρυχάται και εμφανίζεται κυρίως τον χειμώνα. Μπορεί να είναι θηλυκό ή αρσενικό και για να το εξοντώσει κάποιος πρέπει να το αναγκάσει να καταπιεί αλάτι ή να το κόψει σε χίλια κομμάτια. Δύο από τις πιο γνωστές  ιστορίες είναι “The Girl Chenoo” ένα νεαρό κορίτσι αρνείται τον έρωτα ενός αγοριού και αυτός για να την εκδικηθεί της κάνει μάγια και γίνεται Chenoo, “The Girl and the Chenoo”, μια Passamaquoddy Ινδιάνα και τα τρία της αδέρφια πηγαίνουν στο δάσος και η ευγενική της καρδιά τους σώζει από το να τους φάει το τέρας, σύμφωνα με τους Wabanaki “People of the First Light” δηλαδή τις φυλές Penobscot, Passamaquoddy, Maliseet, Mi’kmaq, Abenaki.

Kanontsistonties: The Flying Heads

Τα  μοχθηρά αυτά πνεύματα δολοφονημένων και αποκεφαλισμένων ανθρώπων γνωστά ως “Kanontsistonties” είναι ιπτάμενα κρανία με φτερά που θέλουν εκδίκηση. Κατά μια εκδοχή είναι άτομα που όταν ζούσαν επιδίδονταν σε κανιβαλισμό. Αποζητούν ανθρώπινη σάρκα και αίμα και επειδή δεν έχουν σώμα δεν ικανοποιούνται ποτέ. Πετάνε πολύ γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν ανεμοστρόβιλους για να παγιδεύουν τα θύματα τους. Μόνο η φωτιά μπορεί να τους σκοτώσει. Σύμφωνα με τον μύθο μια χήρα καθόταν στην καλύβα της και έψηνε κάστανα και βελανίδια. Τότε εμφανίστηκε μπροστά της ένα ιπτάμενο κεφάλι. H γυναίκα του πέταξε στο στόμα ένα πυρακτωμένο κάρβουνο, το κεφάλι ανατινάχθηκε και έγινε στάχτες.

Mishipeshu: The WaterPanther

Οι Ινδιάνοι Ojibwe της Βόρειας Αμερικής λένε ιστορίες για ένα τεράστιο αιλουροειδές με μυτερή φιδίσια ουρά που ζει στα πιο βαθιά νερά, δημιουργεί καταιγίδες και εξουσιάζει όλα τα θαλάσσια πλάσματα. Το όνομα του σημαίνει “The Great Lynx”, ή “Gichi-anami’e-bizhiw” -fabulous night panther -έχει κόκκινα μάτια, κέρατα  και εμφανίζεται  όταν το νερό της λίμνης γίνεται πράσινο. Θεωρείται σημάδι θανάτου και κακοτυχίας καθώς ψάχνει ανθρώπους για να τους τραβήξει κάτω από το νερό και να τους πνίξει.

Ένας Γάλλος ιεραπόστολος ο Jacques Marquette περιγράφει στα απομνημονεύματα του  το 1674: “They are as large as a calf, they have horns on their heads like those of a deer, a horrible look, red eyes, a beard like a tiger’s, a face somewhat like a man’s, a body covered with scales, and so long a tail that it winds all around the body, passing above the head and going back between the legs, ending in a fish’s tail.”Μια απεικόνιση του Mishipeshu υπάρχει σε βραχογραφία του 1850 στον Καναδά. Οι Ιθαγενείς έκαναν προσφορές με καπνό για να μην βυθίσει τα κανό τους στην περιοχή της λίμνης Superior.

Yee Naaldlooshii: The Skinwalker

Στη γλώσσα των Navajo ονομάζεται Yee Naaldlooshii που μεταφράζεται κυριολεκτικά “with it, he goes on all fours”.  Είναι καταραμένα πλάσματα που χρησιμοποιήσαν  “Τhe Witchery Way ” και έγιναν clizyati, “pure evil”. Το τελειωτικό στάδιο μεταμόρφωσης τους περιλαμβάνει να δολοφονήσουν έναν συγγενή εξ αίματος.

Ένας skinwalker μπορεί να πάρει την μορφή και τα χαρακτηριστικά όποιου ζώου επιθυμεί. Εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ως λύκος, αλεπού,  ή κογιότ μπορεί να χάσει τελείως την ανθρωπιά του. Τα μάτια του λάμπουν όμως είναι κενά. Συνήθως φοράει το δέρμα ενός ζώου, κρατάει μια σφυρίχτρα “tsindi’ni” ή ένα “tsahgai” a long poisoned, tipped needle και έχει κάποια σωματική παραμόρφωση.

Μπορεί να κυριεύσει το σώμα ενός ανθρώπου και να κλέψει το πρόσωπο του. Ο φόβος τους δίνει δύναμη και ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο να εξοντωθεί. Μόνο αν πάρει την ανθρώπινη μορφή του μπορεί κάποιος να το σκοτώσει με σφαίρες βουτηγμένες σε άσπρη στάχτη  ή εάν κάποιος το αποκαλέσει δημόσια  με το πραγματικό του όνομα θα αρρωστήσει και θα πεθάνει μέσα σε τρεις μέρες.

Οι Skinwalkers θεωρούνται νεκρόφιλοι και κλέφτες πτωμάτων. Χρησιμοποιούν μαύρη μαγεία για να καταραστούν ανθρώπους- συλλέγουν σάλιο, κομμένα νύχια και τρίχες- και ένα μείγμα από  δηλητηριασμένη σκόνη -corpse dust-  τριμμένα κόκκαλα από νεκρά βρέφη που την ρίχνουν στο πρόσωπο του θύματος. Ένας θεραπευτής, a Hats’oos, a Sucker μπορεί να αντιστρέψει την διαδικασία. Διαβάζουν την σκέψη και μιμούνται φωνές ζώων και ανθρώπων για να παρασύρουν τα θύματα τους. Στους κόλπους των Navajo είναι ένα απαγορευμένο θέμα μέχρι και σήμερα.

Skadegamutc : The GhostWitch

Η δαιμονική μορφή Skadegamutc ή Skudakumooch -Τhe Ghost-Witch μπορεί να δημιουργηθεί από το νεκρό σώμα ενός μάγου που πέρασε στην σκοτεινή πλευρά και διετέλεσε μαύρη μαγεία. Κυκλοφορεί μέσα στην άγρια νύχτα και έχει δολοφονικά ένστικτα. Όποιος έρθει σε επαφή μαζί της  είτε την κοιτάξει είτε ακούσει την φωνή της μπορεί να επωμιστεί μια βαριά κατάρα. Η φωτιά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της.

Tah-tah-kle’-ah: The Owl-Women

Η φυλή Yakama πίστευε ότι πέντε γυναίκες που ήταν αδερφές και έμοιαζαν με γιγάντιες κουκουβάγιες, ζούσαν σε μια σπηλιά και ήταν επικίνδυνες. Καταβρόχθιζαν βατράχια, σαύρες και φίδια, είχαν όμως προτίμηση στα παιδιά. Εξαφανίστηκαν όταν μια ανώτερη δύναμη κατέστρεψε την σπηλιά τους. Μια από αυτές πνίγηκε και από το μάτι της δημιουργήθηκαν όλες οι κουκουβάγιες που βλέπουν τα πάντα μέσα στην νύχτα και η παρουσία τους φανερώνει ότι ο Θάνατος πλησιάζει.

Teihiihan: The Little Cannibals

Από τις πιο τρομερές φιγούρες στην λαογραφία των Cheyenne και Arapaho είναι οι σκουρόχρωμοι πολεμοχαρείς Teihiihan νάνοι. Στην προηγούμενη ζωή νικήθηκαν από τους Arapaho και άλλες Ινδιάνικες φυλές. Είναι κανίβαλοι, έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, μπορούν να γίνουν αόρατοι και τρέχουν υπερβολικά γρήγορα. Τους αρέσουν οι μάχες και να σκοτώνουν ανθρώπους. Όταν πηγαίνουν για κυνήγι, αφαιρούν τις καρδιές από τα σώματα τους. Εάν καταστραφούν οι καρδιές, οι νάνοι θα πεθάνουν αμέσως.

Uktena: The Horned Serpent

O Danawa Destoti, αρχηγός την Φυλής των Λύκων Ani Wahya των Cherokee αφηγείται ότι στις απαρχές του κόσμου ξεχώριζαν τα πελώρια πουλιά Tlanuhwa που έμοιαζαν σαν γεράκια με κόκκινες ουρές και τα Uhktena που ήταν σαν δράκοι-φίδια.

Τα Unhktena ήταν πλάσματα που ζούσαν κοντά σε λίμνες και ποταμιά της Ouascioto Κοιλάδας και μέσω υπόγειων σπηλιών πήγαιναν από τον κόσμο των Θνητών στον Κάτω Κόσμο. Είχαν σώμα φιδιού, φτερά και κέρατα. Πάνω στο μέτωπο τους υπήρχε ένα κρύσταλλο  “The Ulunsuti Stone ” το οποίο ήταν καθρέφτης που έδειχνε το παρελθόν και το μέλλον. Το κρύσταλλο φυλασσόταν σε ένα πουγκί από δέρμα ελαφιού και μόνο οι ιερείς Ani Kuhtahni ήξεραν ξόρκια για να το χρησιμοποιήσουν όταν χρειαζόταν.

Μια μέρα τα Tlanuhwa άρχισαν να αρπάζουν παιδιά από τον οικισμό. Οι άνθρωποι τα αναζήτησαν και τα βρήκαν στην περιοχή Hogahega Uweyu κοντά στις σπηλιές των πουλιών. Εκεί υπήρχαν και πολλά αυγά τα οποία πετούσαν στα πουλιά ως αντιπερισπασμό για να φυγαδεύσουν τα παιδιά.

Τότε εμφανίστηκε το Μεγάλο Uhktena και άρχισε να τρώει τα αυγά που έπεφταν στη λίμνη. Αυτό εξόργισε τα πουλιά και του επιτέθηκαν. Κατάφεραν να το διαμελίσουν σε τέσσερα κομμάτια και το διασκόρπισαν στην κοιλάδα, μαζί με το κρύσταλλο. Από τότε πολλοί ψάχνουν το κρύσταλλο. Το Uhktena περιπλανιέται στον χρόνο και αναζητά εκδίκηση.

Wendigo: The Evil That Devours

Το θανατηφόρο Wendigo είναι υπερβολικά ψηλό και λιπόσαρκο, έχει αστραφτερά μάτια, κίτρινους κυνόδοντες και μακριά γλώσσα. Εάν κάποιος γίνει κανίβαλος καταδικάζεται για πάντα σε αιώνια πείνα και μεταμορφώνεται σε κακό πνεύμα. Πολλοί πιστεύουν ότι η καρδιά ενός ανθρώπου εξακολουθεί να ενυπάρχει μέσα στο σώμα ενός Wendigo.

Υπάρχουν “Wendigo Hunters” και μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται “Wendigo Psychosis” κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν μια ανεξήγητη όρεξη να καταναλώσουν ανθρώπινη σάρκα. Ένας άντρας της φυλής Cree ο Swift Runner, έσφαξε και έφαγε την οικογένεια του το 1878. Το 1907 ο Jack Fiddler και ο αδερφός του σκοτώσανε πάνω από 15 άτομα επειδή νόμιζαν ότι ήταν Wendigos.

Φημολογείται ότι εμφανίστηκε αρκετές φορές στην πόλη Rosesu της πολιτείας Minnesota από τα τέλη του 1800 ως το 1920 και συνδέθηκε με περίεργους θανάτους που ξαφνικά σταμάτησαν. Οι γηραιότεροι εξιστορούσαν τον μύθο σε περιόδους λιμού για να αποτρέψουν τους κανιβαλισμούς.

Εν γένει, οι μύθοι των Ινδιάνων έχουν διδακτική χροιά. Εμπερικλείουν μια τεράστια σοφία, στοχεύουν στην ανθρώπινη ανέλιξη και μας υπενθυμίζουν ότι το Μεγάλο Πνεύμα μας περιβάλλει.

Πηγές:

http://boredomtherapy.com/scary-native-american-legends/

http://www.mythicalcreaturesguide.com/

The post Οι πιο Τρομακτικοί και απόκοσμοι Ινδιάνικοι Μύθοι appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%bf%ce%b9/feed/ 2
BookSharing & Game of Thrones στο Έναστρον http://mindhack.gr/booksharing/ http://mindhack.gr/booksharing/#respond Sat, 13 May 2017 07:00:23 +0000 http://mindhack.gr/?p=6353 Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη βραδιά ανταλλαγής βιβλίων, στο βιβλιοκαφέ Έναστρον Βιβλιοκαφέ Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε αγαπημένα βιβλία και να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας γέννησαν! Τα μόνα που χρειάζεσαι για να συμμετέχεις είναι: 1. Αγάπη για το βιβλίο & τις ιδέες που περιέχει. 2. Ανάγκη να μοιραστείς […]

The post BookSharing & Game of Thrones στο Έναστρον appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη βραδιά ανταλλαγής βιβλίων, στο βιβλιοκαφέ Έναστρον Βιβλιοκαφέ Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε αγαπημένα βιβλία και να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας γέννησαν!

Τα μόνα που χρειάζεσαι για να συμμετέχεις είναι:

1. Αγάπη για το βιβλίο & τις ιδέες που περιέχει.
2. Ανάγκη να μοιραστείς τις ιδέες αυτές με άλλους ανθρώπους.
3. Ένα καλό βιβλίο.

Το αφιέρωμα της βραδιάς θα είναι για τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο George R.R. Martin. Οι φίλοι όλων των Οίκων του Game of Thrones θα είναι ευπρόσδεκτοι για να ανταλλάξουν τα βιβλία που αγαπούν!

Σας περιμένουμε!

Η ομάδα του BookSharing

Πληροφορίες:
web1: www.booksharing.gr
email: booksharing2@gmail.com
tel.: 697 3837259

The post BookSharing & Game of Thrones στο Έναστρον appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/booksharing/feed/ 0
Ηλιόσφαιρα : O “Ήχος” του Ήλιου αλλάζει την Συνειδητότητα http://mindhack.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1/ http://mindhack.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1/#respond Wed, 10 May 2017 07:55:50 +0000 http://mindhack.gr/?p=6319 Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πως ο Ήλιος είναι η κύρια πηγή φωτός και ενέργειας του πλανήτη μας. Υπάρχει όμως και ένα άλλο Ηλιακό φαινόμενο – Η Μαγνητική επιρροή που ασκεί πάνω στους ανθρώπους, αλλά και σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Αυτή η Μαγνητική επιρροή που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ηλιόσφαιρα, εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα πέρα […]

The post Ηλιόσφαιρα : O “Ήχος” του Ήλιου αλλάζει την Συνειδητότητα appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πως ο Ήλιος είναι η κύρια πηγή φωτός και ενέργειας του πλανήτη μας. Υπάρχει όμως και ένα άλλο Ηλιακό φαινόμενο – Η Μαγνητική επιρροή που ασκεί πάνω στους ανθρώπους, αλλά και σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Αυτή η Μαγνητική επιρροή που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ηλιόσφαιρα, εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα πέρα από τον Πλούτωνα και έχει τρομερό αντίκτυπο στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στην Συνειδητότητά του. Ο Ήχος του Ήλιου, αλλάζει ανά καιρούς συχνότητα,  και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να συντονιστούμε με την Ηλιόσφαιρα και τους ενεργειακούς παλμούς της, για να κατορθώσουμε να ενισχύσουμε την συνειδητότητά μας.

Η Ηλιόσφαιρα που ονομάζεται “Ήχος του Ήλιου” και συχνά συγκρίνεται με τον ήχο του ΟΜ, αναδημιουργείται και μέσα από τις μουσικές Αρμονίες, γεγονός που ανακαλύφθηκε από Αστρονόμους στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Αυτοί οι Επιστήμονες μελέτησαν τις Μαγνητικές λούπες στο εξωτερικό στρώμα της Ατμόσφαιρας του ήλιου, που ονομάζονται “Λούπες του Ηλιακού Στέμματος”, και ανακάλυψαν πως συμπεριφέρονται ως ηχητικές δονήσεις μουσικών οργάνων που δημιουργούν μία μουσική αρμονία! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης πως αυτές οι λούπες δονούνται μπροστά και πίσω με ένα τρόπο που μιμείται τα ακουστικά κύματα σε ένα πνευστό όργανο.

Ο Ήχος του Ήλιου που πηγάζει από την Ηλιόσφαιρα δεν είναι κάτι που μπορούμε να “ακούσουμε”, λόγω κυρίως της σύστασης του Διαστήματος μεταξύ της Γης και του Ήλιου, αλλά και των περιορισμών του ανθρώπινου αυτιού. Οι Άνθρωποι μπορούμε να ακούσουμε μονάχα σε συχνότητες που κυμαίνονται από τα 15 ως τα 18.000 κύματα ή κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Αν και τα περισσότερα αντικείμενα διαθέτουν τον δικό τους ήχο, αφού διαθέτουν την δική τους συχνότητα και δόνηση, δεν μπορούμε να τα αφουγκραστούμε.Έχουμε φυσικά την δυνατότητα να ακούσουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα ραδιοφωνικά κύματα που συνέλεξε το διαστημόπλοιο Cassini της NASA κοντά στον Δία, ή το “Τραγούδι της Γης” που δημιουργήθηκε από πλασματικά κύματα και αναδιαμορφώθηκαν έτσι ώστε να μπορέσει να τα ακούσει το ανθρώπινο αυτί.

Ο Ήχος του Ήλιου και Η Συνειδητότητα

Σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς, η Ηλιόσφαιρα, ή αλλιώς Ήχος του Ήλιου, θεωρήθηκε ο ιερότερος ήχος του Σύμπαντος, και περιγράφεται από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τους Ινδουιστές και άλλους ως ένα Μάντρα που τονίζεται με τον ανθρώπινο Λόγο ως ΟΜ. Αν και ο ήχος δεν μπορούσε να ακουστεί ηχητικά σε αυτές τις περιγραφές, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή του χιλιάδες χρόνια πριν, κυρίως εξ’αιτίας της ανεπτυγμένης συνειδητότητας που είχαν αρκετοί άνθρωποι αυτών των πολιτισμών, μέσα από μυητικές τεχνικές Διαλογισμού. Αν μπορούσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ¨συνδεθούν¨ με αυτή την Συμπαντική Συνειδητότητα και να αφουγκραστούν τον ήχο ολόκληρης της Δημιουργίας, τότε γιατί όχι και εμείς;

Οι Αστρονόμοι πιστεύουν πως οι Κυματικές Λούπες του Ήλιου σχετίζονται με την παραγωγή ηλιακής καταιγίδας, η οποία με την σειρά της εκτονώνεται στέλνοντας ενεργειακά φορτισμένα σωματίδια στο Σύμπαν. Η αναπτυγμένη Ηλιακή δραστηριότητα επιφέρει ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην Γη, καταστρέφοντας ακόμη και Δορυφόρους, όμως μπορεί να επιφέρει μεγάλη αλλαγή και στην ίδια μας την Συνειδητότητα, δηλαδή την πνευματική σκέψη. Ειδικότερα, έπειτα από Ηλιακές καταιγίδες οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ψυχολογικά και φυσιολογικά συμπτώματα που περιλαμβάνουν: Πονοκεφάλους | Καρδιακές αρρυθμίες | νευρικότητα | άγχος | συναισθηματική φόρτιση | ναυτία.

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η ενέργεια αυτή “χτυπά” την βιολογική μορφή μας, τα κύτταρά μας, και αφυπνίζει αρχαίες μνήμες και συμπαντική Σοφία. Η Ηλιακή ενέργεια επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, κυρίως επειδή ενισχύει την συνειδησιακή της ύπαρξη. Και λόγω του γεγονότος πως η Ηλιόσφαιρα διαθέτει απείρως μεγαλύτερη συχνότητα από εκείνη που έχουμε συνηθίσει εμείς, ενεργοποιεί αυτές τις αποθηκευμένες μνήμες που επιφέρουν τα συμπτώματα που αναφέραμε παραπάνω, καθώς και πολλά περισσότερα. Κατανοώντας τα μοτίβα της Ηλιακής Μουσικής, θα κατανοήσουμε ακριβέστερα, και ίσως να είμαστε και σε θέση να προβλέπουμε δίχως τεχνολογικά μέσα, την Ηλιακή δραστηριότητα, αλλά και την συνειδησιακή αφύπνιση που πηγάζει από αυτή.

Αυτές οι αλλαγές έρχονται ραγδαία αν τις παρακολουθούμε, αφού τα Φωτόνια (Κβαντική ενέργεια) κινείται τουλάχιστον 10.000 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του Φωτός. Έτσι, αν ενδιαφερόμαστε να στραφούμε προς τον Ήλιο και την Ηλιόσφαιρα για την ανάπτυξη της προσωπικής πνευματικότητάς μας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις ψυχολογικές και φυσιολογικές μεταστροφές, γνωρίζοντας πως επιφέρουν την αφύπνιση της βαθύτερης Σοφίας που υπάρχει από τις απαρχές του Σύμπαντος.. Η Γη Λαμβάνει μόνο απειροελάχιστες εκλάμψεις της Ηλιακής ενέργειας, όμως όταν αυτή η Ηλιακή Δραστηριότητα ξεσπά, τότε είμαστε σε θέση να ακούσουμε την Ηλιόσφαιρα, να αφουγκραστούμε τον “Ήχο του Ήλιου” με την μορφή μίας μεταμορφωτικής ενέργειας, που εναρμονίζεται με τις προσωπικές μας ενεργειακές συχνότητες..

Πηγή

The post Ηλιόσφαιρα : O “Ήχος” του Ήλιου αλλάζει την Συνειδητότητα appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1/feed/ 0
Μαρί Λαβό: Η Βασίλισσα του Βουντού http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d/ http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d/#respond Tue, 09 May 2017 09:55:28 +0000 http://mindhack.gr/?p=6310 Κουκλάκια από κερί κα τρίχες, τελετές αίματος, νεκροκεφαλές και αποκεφαλισμένα κοκόρια… Φαντάζουν σκηνές από κάποια χολιγουντιανή ταινία μαγείας και Βουντού. Τη Βασίλισσα του Βουντού, Μαρί Λαβό, την γνώρισαν όσοι δεν την ήξεραν από το “American Horror Story: The Coven”, την οποία ενσάρκωσε η Angela Bassett. Υπήρχε άραγε κάποια αλήθεια στην τηλεοπτική της  διασκευή με την […]

The post Μαρί Λαβό: Η Βασίλισσα του Βουντού appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Κουκλάκια από κερί κα τρίχες, τελετές αίματος, νεκροκεφαλές και αποκεφαλισμένα κοκόρια… Φαντάζουν σκηνές από κάποια χολιγουντιανή ταινία μαγείας και Βουντού. Τη Βασίλισσα του Βουντού, Μαρί Λαβό, την γνώρισαν όσοι δεν την ήξεραν από το “American Horror Story: The Coven”, την οποία ενσάρκωσε η Angela Bassett. Υπήρχε άραγε κάποια αλήθεια στην τηλεοπτική της  διασκευή με την πραγματικότητα;

Η Μαρί Κατερίν Λαβό, όπως είναι το κανονικό της όνομα, ήταν φημισμένη ισχυρή γυναίκα στη Νέα Ορλεάνη, ως πρακτικός της Βουντού και ανήκε στην Κρεολή της Λουϊζιάνας. Είναι γνωστή με το όνομα “Βασίλισσα της Βουντού”, αλλά στην πραγματικότητα ήταν δυο γυναίκες, μητέρα και κόρη. Εκείνη την εποχή και οι δυο τους ήταν οι Αρχηγοί της Βουντού στην Νέα Ορλεάνη του 19ου αιώνα και αποτελούσαν την επιτομή της σαγηνευτικής έλξης. Γυναίκες με μαγικές δυνάμεις, έλεγχο πάνω στους εραστές τους αλλά και στους εχθρούς τους καθώς και στο σεξ.

Η μητέρα Μαρί Κατερίν Λαβό (όπως είναι το πλήρες όνομα της), πιθανολογείται πως γεννήθηκε στις 10 Σεπτέμβρη του 1794 (ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, γεννήθηκε το 1801). Γεννημένη ως “Ελεύθερη Γυναίκα Χρώματος” (“Free people of color”. Στα πλαίσια της Αμερικάνικης ιστορίας της δουλείας, χρησιμοποιήθηκε ως όρος για τα άτομα εκείνα που ήταν μείγμα Αφρικανών και Ευρωπαίων προγόνων και οι οποίοι δεν ήταν σκλαβωμένοι. Ήταν ορισμός για τις Γαλλικές αποικίες αποκλειστικά όπως η (Γαλλική) Λουιζιάνα και οικισμούς στη Καραϊβική όπως η Γουαδελούπη, η Μαρτινίκα και ο Άγιος Δομίνικος ), με Αφρικανο-αμερικάνικη, λευκή και Ινδιάνικη καταγωγή, στην Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Κάποιες φορές αναφέρεται πως είναι απόγονος Γαλλικής αριστοκρατίας ή κόρη ενός πλούσιου λευκού φυτευτή. Από τον γάμο της με τον Ζακ Παρίς στις 4 Αυγούστου 1819, έναν Ε.Α.Χ. από τον Άγιο Δομίνικο, αναφέρεται πως η Μαρί Λαβό ήταν εξώγαμο παιδί του Τσάρλς Λαβό και της Μαργκερίτ Νταρκαντέλ.

Ο Παρίς ήταν κατά τρία τέταρτα λευκός. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον έγγαμο βίο του ζεύγους, καθώς λίγο μετά από τον γάμο, ο Παρίς εξαφανίστηκε, πιθανότατα γυρνώντας πίσω στον Άγιο Δομίνικο. Όμως μετά από 5 χρόνια περίπου,  έγινε γνωστός ο θάνατος του ότι προέκυψε το 1820, αλλά δεν υπάρχει πιστοποιητικό ταφής, σε κανένα αρχείο. Είχαν αποκτήσει όμως δύο κόρες, την Φελίσιτι το 1817 και τη Αντζέλ το 1820, που περιέργως εξαφανίστηκε κάθε ίχνος του επίσης.

Μέχρι τότε, από την μυστηριώδη εξαφάνιση των τριών τους, η Μαρί αποκαλούσε τον εαυτό της ως “Χήρα Παρίς”, και έπιασε δουλειά ως κομμώτρια για τις εύπορες λευκές και Κρεολές γυναίκες της Νέας Ορλεάνης. Αυτές οι γυναίκες, τυφλές από την κοινωνική τους δύναμη και θέση, έλεγαν τα πιο ενδόμυχα μυστικά τους στη Μαρί, για τους συζύγους τους ή τους εραστές τους, τις περιουσίες τους  και τις ερωμένες των συζύγων τους, τις επαγγελματικές τους σχέσεις, τους φόβους της παραφροσύνης τους μην τυχόν και ανακαλύψει κανείς ίχνος έγχρωμου αίματος στην καταγωγή τους. Τις πληροφορίες που μάθαινε τις θυμόταν όλες, με κάθε λεπτομέρεια και τις χρησιμοποίησε αργότερα για να ενισχύσει τις δυνάμεις της ως “Βουντουϊέν”.

Περίπου το 1826, η Μαρί άρχισε να συγκατοικεί με τον Λουίς Κριστόφ Ντούμινι ντε Γκλαπιόν, ακόμα ένας άντρας από τον Άγιο Δομίνικο, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο του 1855 (κάποιες πηγές αναφέρουν πως πέθανε το 1835). Δεν παντρεύτηκαν ποτέ οι δυο τους, αλλά απέκτησαν 15 παιδιά με ταχεία σειρά.  Εγκατέλειψε τη δουλειά της ως κομμώτρια και άρχισε να αφιερώνει όλες της τις ενέργειες στο να γίνει η Ανώτερη Βουντού Βασίλισσα της Νέας Ορλεάνης. Οι έγχρωμοι εξασκούσαν την τέχνη αυτή κρυφά στην Νέα Ορλεάνη, από την αρχή της άφιξης τους από την Αφρική και την Καραϊβική, ως σκλάβοι. Ιστορίες κυκλοφορούσαν περί κρυφών τελετών μέσα στους βάλτους, με τη λατρεία ενός φιδιού την Ζόμπι και οργιαστικούς χορούς, κατανάλωση αλκοόλ και ερωτοτροπιών. Σχεδόν το 1/3 των ακολούθων τότε ήταν λευκοί, με την επιθυμία να αποκτήσουν την δύναμη να ανακτήσουν έναν χαμένο εραστή, να βρουν νέο και να εξαφανίσουν κάποιο κακό επαγγελματικό συνεργάτη ή να καταστρέψουν ακόμα και κάποιο εχθρό.

Οι συναντήσεις ήταν τόσες πολλές όπου οι λευκοί άρχοντες φοβήθηκαν ότι οι έγχρωμοι σχεδίαζαν κάποια εξέγερση απέναντι τους. Το 1817, η Δημοτική Αρχή εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία απαγόρευαν στους έγχρωμους να συγκεντρώνονται για χορό ή για όποιον άλλο σκοπό, πέρα από τις Κυριακές και αυτά σε σημεία που είχαν ήδη επιλεγεί από την ίδια Αρχή. Το σημείο εκείνο ήταν η Πλατεία Κόνγκο, η οποία λέγεται σήμερα Πλατεία Μπόρεγκαρντ, κοντά στο σημείο που η Μαρί ζούσε. Είχε γίνει το ανώτατο σημείο συγκέντρωσης για πάνω από 20 χρόνια.

Είμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1830, όπου πλέον οι βασίλισσες του Βουντού υπήρχαν ήδη πολλές στη Νέα Ορλεάνη. Πολεμούσαν μεταξύ τους για να αποκτήσουν έλεγχο πάνω στην Πλατεία Κόνγκο και τις κρυφές τελετουργίες στην λίμνη Pontchartrain. Αλλά όταν η Μαρί αποφάσισε να γίνει η Ανώτερη Βασίλισσα, ορισμένοι ανέφεραν πως οι άλλες βασίλισσες ξεθώριαζαν μπροστά της, άλλες υπέκυπταν μπροστά στο πανίσχυρο της Gris- gris (δερμάτινο φυλαχτό το οποίο έχει την δύναμη να προστατεύει τον κάτοχο του από το κακό και  να φέρνει καλοτυχία) και υποταγή από ωμή δύναμη. Ως ευσεβής Καθολική, η Μαρί Λαβό χρησιμοποίησε  αρκετά στοιχεία της Καθολικής λατρείας όπως αγιασμό, θυμίαμα, αγάλματα αγίων και χριστιανικές προσευχές, όλα στις βουντού τελετουργίες της.

Η Λαβό έκανε τις τελετουργίες που γινόντουσαν στην Λίμνη, μια νέα επιχείρηση για την περιοχή με το να ορίζει χρεώσεις. Κάλεσε τους δημοσιογράφους και την αστυνομία. Σε άλλα σημεία, πιο κρυφά όργια οργανώνονταν από πλούσιους λευκούς άνδρες που γύρευαν την συντροφιά όμορφης έγχρωμης, μιγάδας γυναίκας. Στην συνέχεια η Λαβό απέκτησε τον έλεγχο των χορών στην Πλατεία, μπαίνοντας στην περιοχή πριν από τους άλλους χορευτές  και έδινε παραστάσεις με το φίδι της για τους παρατηρητές. Τελικά, οι  πληροφορίες που είχε μάθει από τα κομμωτήρια της Κρεολής, σε συνδυασμό με την απίστευτη γνώση της πάνω σε ξόρκια, το στυλ και η κομψότητα της, την έκαναν την πιο ισχυρή γυναίκα στη πόλη. Οι λευκοί από όλες τις τάξεις έτρεχαν στην ίδια για βοήθεια με τις διάφορες ερωτικές τους σχέσεις και αγάπες, και οι έγχρωμοι την αναγνώρισαν ως αρχηγό τους. Οι δικαστές την πλήρωναν 1000 δολάρια για να τους βοηθήσει με τις εκλογές και ακόμα και οι πιο ασήμαντες ερωτικές της σκόνες κόστιζαν 10 δολάρια. Ελάχιστοι έγχρωμοι πλήρωσαν για υπηρεσίες. Έγινε τόσο διάσημη, που το να την επισκέπτονται για μαντεία ήταν της μόδας πλέον στην Νέα Ορλεάνη.

Παρόλο που ο έρωτας και η αγάπη πρόσφεραν στην Λαβό περισσότερη δουλειά από οτιδήποτε άλλο, ήταν επίσης γνωστή και για τις δουλειές της με καταδικασμένους φυλακισμένους. Βοήθησε τον Πάτερ Αντουάν, το πιο διάσημο ιερέα της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος είχε παντρέψει την ίδια με τον Ζακ Παρίς, με τα θύματα του Κίτρινου Πυρετού. Μέχρι το 1850, μπορούσε να μπαίνει στη φυλακή χωρίς τιμωρία, φέρνοντας φαγητό και παρηγοριά στους φυλακισμένους. Δώρισε έναν βωμό στο παρεκκλήσι της φυλακής και το διακόσμησε με τα χέρια της. Κανένα από όλα αυτά δεν έδειχναν σημάδια της Βουντού παρά έναν αφοσιωμένο Καθολικισμό.

Το 1869, η μητέρα Λαβό συγκάλεσε το τελευταίο της επίσημο Κονκλάβιο, όπου οι ακόλουθοι που το αποτελούσαν αποφάσισαν ότι έπρεπε να αποσυρθεί καθώς είχε φτάσει στα 70 της πλέον.  Βέβαια συνέχισε να εργάζεται με την φυλακή και δεν αποσύρθηκε πλήρως από την ενεργό δράση μέχρι το 1875, όπου έκανε εισαγωγή στο σπίτι της στην οδό Αγία Άννα, όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατο της, στις 11 Ιουνίου 1881.

Η ιστορία της δεν θα τελείωνε εδώ, καθώς η κληρονομιά της συνεχίστηκε. Οι εφημερίδες εκείνη την εποχή την περιέγραφαν ως μια αγία φιγούρα των 98 ετών (ενώ στην πραγματικότητα ήταν 87),    η οποία φρόντισε τους αρρώστους και προσευχήθηκε παρέα με τους πεθαμένους και τους καταδικασμένους. Οι δημοσιογράφοι την αποκαλούσαν ως παραλήπτρια “στον μέγιστο βαθμό” του “κληρονομικού δώρου της ομορφιάς” της οικογένειας Λαβό, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον Κυβερνήτη Κλαίμπορν, τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Άαρον Μπέερ, ακόμα και μέχρι τον Μαρκίς ντε Λαφαγιέτ. Η νεκρολογία ισχυρίζεται πως έζησε τη ζωή της με ευλάβεια, περιτριγυρισμένη από την Καθολική της θρησκεία, χωρίς να γίνεται αναφορά στο παρελθόν της ως πρακτικού της Βουντού.  Ακόμα και ένα από τα εναπομείναντα παιδιά της, η Μαντάμ Λεζέντρ, ισχυρίστηκε πως η μητέρα της ήταν μια αγία και δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με την Βουντού και σιχαινόταν την κάστα.

Είπαμε πριν ότι η Μαρί Λαβό ήταν δυο γυναίκες, σωστά; Η διάδοχος της  δύναμης της και της κληρονομιάς της ήταν η κόρης της Μαρί Λαβό Γκλαπιόν. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1827, και ήταν η μεγαλύτερη από τα 15 παιδία της Μαρί Λαβό με τον Γκλαπιόν. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν ξεκαθαρίζουν αν η μητέρα Μαρί Λαβό δίδαξε την κόρη Μαρί Λαβό ή αν το ακολούθησε από μόνη της. Η κόρη υστερούσε από την μητέρα της στη συμπόνια και προκάλεσε περισσότερο φόβο και υποταγή. Όπως η μητέρα της, ξεκίνησε την καριέρα της σαν κομμώτρια και κατέληξε να είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ και ενός μπουρδέλου στην οδό Μπούρμπον.

Η κόρη Μαρί Λαβό συνέχισε  τις αναθέσεις της στο Μεζόν Μπλάνζ (Λευκό Οίκο), το σπίτι που η μητέρα της είχε χτίσει για τις κρυφές μυστικές της Βουντού συγκεντρώσεις και τους δεσμούς των λευκών ανδρών με έγχρωμες γυναίκες. Λέγεται, σύμφωνα με πηγή, ότι η κόρη Μαρί Λαβό ήταν πολύ ταλαντούχα προμηθεύτρια, ικανή να προσφέρει ότι ζητούσαν οι άνδρες  έναντι πληρωμής φυσικά. Τα πάρτι στο σπίτι είχαν σαμπάνιες, φαγητό, μουσική και κρασί, ενώ οι νεαρές γυναίκες χόρευαν γυμνές για τους λευκούς άνδρες μόνο, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και άλλων υψηλόβαθμων. Πέρα από αυτά, ακόμα και η αστυνομία ποτέ δεν την ενόχλησε, καθώς φοβόντουσαν να έρθουν σε σύγκρουση μαζί της και να καταλήξουν “βουντουδεμένοι”.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, στο Βουντού Ημερολόγιο της Νέας Ορλεάνης ήταν η Παραμονή του Αγίου Ιωάννη. Στο παραπόταμο του Αγίου Ιωάννη, γινόταν η ετήσια συγκέντρωση η οποία είχε αρχίσει σαν θρησκευτική γιορτή και ένα τσίρκο κάτω από την Λαβό. Η γιορτή αυτή συμβάδιζε με το Θερινό Ηλιοστάσιο και γιορταζόταν από την αρχαιότητα. Η Λαβό προέδρευε την γιορτή αυτή επί χρόνια, και η κόρη της συνέχισε σε ορισμένες περιπτώσεις. Το 1872, ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα για την μέρα εκείνη, ανέφερε πως μετά τον ερχομό της κόρης Μαρί Λαβό, το πλήθος τραγούδησε προς αυτήν κα μετά της έφτιαξαν μια μεγάλη φωτιά για να ζεστάνουν ένα τσουκάλι. Μέσα στο τσουκάλι, έτρεχε νερό από βαρέλι μπύρας, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ένα μαύρο φίδι κομμένο σε τρία μέρη (αντιπροσώπευε την Τριάδα), μια γάτα, ένας μαύρος κόκορας και ποικίλες σκόνες. Εν τω μεταξύ, η κόρη Λαβό  πρόσταξε τον κόσμο να ξεντυθεί (πράμα που έκαναν) και να τραγουδήσουν ένα απόσπασμα από το “Mamzelle Marie” (“Άι, Μαμζέλ Μαρί! Γνωρίζει όλα τα γκρις-γκρις (φυλαχτά). Σχολείο πήγε με τους αλιγάτορες τους παλιούς. Ο, Μαμζέλ Μαρί! Ξέρει πολύ καλά την Μέγα Ζόμπι”. Ντόπιο τραγούδι της Λουϊζιάνας). Τα μεσάνυχτα όλοι πηδούσαν μέσα στη λίμνη και τραγουδούσαν και χόρευαν για καμιά ώρα ακόμα. Εκείνη την  ώρα η Μαρί τους επέτρεπε δίνοντας τους την άδεια να έρθουν σε συνουσία.

Όταν η μητέρα Μαρί Λαβό πέθανε, το δημόσιο ενδιαφέρον για την κόρη της πέθανε επίσης. Η κόρη της συνέχισε να ηγείται τις Βουντού τελετουργίες ανάμεσα στους έγχρωμους και διεύθυνε τον Λευκό Οίκο, αλλά ποτέ δεν έλαβε την ίδια προσοχή από τον τύπο, όπως η μητέρας της.  Το τέλος της κόρης της, σύμφωνα με τα αρχεία, ήρθε από πνιγμό σε μια πανίσχυρη καταιγίδα στη λίμνη Pontchartrain το 1897, αλλά ορισμένοι ισχυρίζονται πως την είχαν δει στα τέλη του 1918.  Λέγεται πως είναι θαμμένη στην οικογενειακή κρύπτη στο Κοιμητήριο Σαιντ Λουίς No. 1, αλλά ο τάφος δεν φέρει το όνομα της πουθενά.  Αντίθετα, ο τάφος φέρει επιγραφή στην οποία λέει πως ανήκει στην “Μαρί Φιλόμ Γκλαπιόν” η οποία απεβίωσε στις 11 Ιουνίου 1897. Ακόμα και στις μέρες μας, ο τάφος προσελκύει τους πιστούς της Βουντού και τους περίεργους. Αφήνουν φαγητά σαν προσφορά, χρήματα και άνθη, και ζητούν στη συνέχεια την βοήθεια της Μαρί Λαβό αφού γυρίσουν τρεις φορές και κάνουν έναν σταυρό με κεραμίδι σε πέτρα. Το νεκροταφείο είναι κάπως μικρό, αλλά ο τάφος κάποιες φορές φαίνεται να εμφανίζεται από το πουθενά καθώς τριγυρνάς μέσα στο χώρο.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κόρη Μαρί Λαβό είναι θαμμένη στο Κοιμητήριο Σαιντ Λουίς Νο.2, όπου υπάρχει μια επιγραφή με το όνομα “Μαρί Λαβό” και φέρει κόκκινους σταυρούς από κεραμίδι, από γυναίκες που ζητούν βοήθεια για να βρουν σύζυγο. Όμως παραμένει το μπέρδεμα για το μέρος ταφής, καθώς άλλες πηγές ορίζουν πως είναι στην οδό Γκιρόντ, στην οδό Λουίσα και στην οδό Χόλτ. Η μητέρα ή η κόρη Μαρί Λαβό, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν εμφανίσεις, και σύμφωνα με το μύθο, το μέρος που εμφανίζονται συχνά είναι γύρω από το νεκροταφείο, την παλιά Γαλλική Συνοικία και τα μέρη που σύχναζαν για τις Βουντού συγκεντρώσεις τους.

The post Μαρί Λαβό: Η Βασίλισσα του Βουντού appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d/feed/ 0
Παρουσίαση του Βιβλίου Μεθεξιολογία http://mindhack.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/ http://mindhack.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/#respond Tue, 09 May 2017 07:31:47 +0000 http://mindhack.gr/?p=6306 Οι Εκδόσεις Δίαυλος  σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του βιβλίου Μεθεξιολογία – Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας. Περιγραφή Η μεθεξιολογία δεν είναι μια επιμέρους φιλοσοφική θεωρία, αλλά μάλλον ένας γενικός φιλοσοφικός προσανατολισμός. Συνεπώς, στο βιβλίο Μεθεξιολογία: Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας, ο Νικόλαος Λάος διαυγάζει τη […]

The post Παρουσίαση του Βιβλίου Μεθεξιολογία appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Οι Εκδόσεις Δίαυλος  σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του βιβλίου Μεθεξιολογία – Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας.

Περιγραφή

Η μεθεξιολογία δεν είναι μια επιμέρους φιλοσοφική θεωρία, αλλά μάλλον ένας γενικός φιλοσοφικός προσανατολισμός. Συνεπώς, στο βιβλίο Μεθεξιολογία: Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας, ο Νικόλαος Λάος διαυγάζει τη σημασία της μεθεξιολογίας για τη μελέτη της οντολογίας, της επιστημολογίας, της ηθικής, της φιλοσοφικής ψυχολογίας, της θεωρίας της δικαιοσύνης, της φιλοσοφίας της ιστορίας και της φιλοσοφίας της θρησκείας. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι, απέναντι στις νεωτερικές και τις μετανεωτερικές κρίσεις νοήματος, χρειαζόμαστε έναν νέο μύθο, μια νέα πνευματική πρόταση, για την επαναϊεροποίηση της ανθρωπότητας και του κόσμου, χωρίς να παλινορθώσουμε νεκρά τοτέμ, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε παραμύθια ως “φθηνά” υποκατάστατα για την απουσία ενός ζωοδότη μύθου, και χωρίς να αρνηθούμε την ιστορία. Στη Μεθεξιολογία του, ο Νικόλαος Λάος μελετά τη “γενεαλογία” των νεωτερικών και των μετανεωτερικών κρίσεων νοήματος, και, βασισμένος στην ερμηνεία του για την κλασσική ελληνική φιλοσοφία και τον ησυχασμό, αρθρώνει και προτείνει τη μεθεξιολογία ως έναν τρόπο υπέρβασης των κρίσεων νοήματος και ως έναν τρόπο επαναϊεροποίησης της ανθρωπότητας και του κόσμου δια μέσου ενός νέου μεταφυσικώς θεμελιωμένου ανθρωπισμού.

Δευτέρα 15-5-17, στις 19:00
Αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α
Ακαδημίας 20, Αθήνα (1ος όροφος) ― Είσοδος ελεύθερη

The post Παρουσίαση του Βιβλίου Μεθεξιολογία appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/feed/ 0
Ωδή στους Πρωτοπόρους: Ένα ταξίδι απ’την φαντασία στην Επιστήμη http://mindhack.gr/%cf%89%ce%b4%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%84%ce%b7/ http://mindhack.gr/%cf%89%ce%b4%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%84%ce%b7/#respond Tue, 09 May 2017 07:21:21 +0000 http://mindhack.gr/?p=6303 Μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση – μια αναφορά σ’ ένα αρχαίο όνειρο ή μήπως σε μια επικείμενη πραγματικότητα; Ένα έπος που η ανθρωπότητα είναι …καταδικασμένη είτε να υλοποιήσει είτε να χαθεί! Οι διοργανωτές και οι συντελεστές αυτής της εκδήλωσης σας προσκαλούμε σ’ ένα ταξίδι από τη Φαντασία ως την Επιστήμη, από την αρχαιότητα, το […]

The post Ωδή στους Πρωτοπόρους: Ένα ταξίδι απ’την φαντασία στην Επιστήμη appeared first on Mindhack.gr.

]]>
Μια μοναδική στο είδος της εκδήλωση – μια αναφορά σ’ ένα αρχαίο όνειρο ή μήπως σε μια επικείμενη πραγματικότητα; Ένα έπος που η ανθρωπότητα είναι …καταδικασμένη είτε να υλοποιήσει είτε να χαθεί! Οι διοργανωτές και οι συντελεστές αυτής της εκδήλωσης σας προσκαλούμε σ’ ένα ταξίδι από τη Φαντασία ως την Επιστήμη, από την αρχαιότητα, το σήμερα έως τους ορίζοντες που δεν έχουν τέλος!

Οι εκδόσεις Locus-7 Eκδόσεις και οι Άλλωστε Εκδόσεις, με τη χορηγία τουAegean College έχουν την τιμή να παρουσιάζουν ένα εκλεκτό πάνελ ειδικών στο θέμα, μαζί με τους οποίους θα ταξιδέψουμε από τη φαντασία ως και αυτά ακόμη τα άστρα!

Dionysios Simopoulos, αστροφυσικός, επίτ. διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου
George D. Kyriakopoulos, λέκτωρ Νομικής Αθηνών, Δίκαιο του Διαστήματος
Thanassis Vembos, συγγραφέας, ερευνητής, αρθρογράφος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Yπό την αιγίδα του Morphodiataxis Group – Locus-7 Εκδόσεις & Γιώργος Μπαλάνος

The post Ωδή στους Πρωτοπόρους: Ένα ταξίδι απ’την φαντασία στην Επιστήμη appeared first on Mindhack.gr.

]]>
http://mindhack.gr/%cf%89%ce%b4%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b4%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%84%ce%b7/feed/ 0